Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig: Si fóra per raons partidistes, demà convocaria eleccions

Les investigacions judicials al voltant del finançament del PSPV i del Bloc en la campanya electoral de 2007 han aparegut en la sessió de control al president d’aquest dijous a les Corts Valencianes. La síndica del PPCV, Isabel Bonig, ha obert el foc: “Si hui em deixara dur pels instints i l’odi parlaríem del que tots pensem. Per a nosaltres (el problema de la corrupció) ha sigut dur des del punt de vista personal. No ho farem igual”.

Tot i que semblava, segons aquestes paraules, que el PPCV deixaria l’afer per a una altra ocasió, Bonig l’ha représ en la segona intervenció. “El vertader pacte del Botànic es va signar en 2006. El pacte en B. Nosaltres no distingim i respectem sempre la presumpció d’innocència sempre. I l’actuació dels jutges, els policies i el secret del sumari. Però els valencians li demanen coherència per eixa herència reputacional de què vosté parla. Vull que em responga. Pensa exigir les mateixes responsabilitats que exigia a altres grups? Ha parlat amb Orengo i Tíller? Tornaran la subvenció electoral com han exigit al PPCV? Pot afirmar si és veritat o mentida? Assumirà vosté responsabilitats polítiques? Com pensa acabar la legislatura? Dissoldrà i convocarà eleccions?”, ha demanat la presidenta popular.

Carregant el vídeo…

Ximo Puig ha marcat distàncies respecte dels casos de corrupció vinculats al PPCV. “Vostés volen instaurar la sensació que tots som iguals. Com un boxejador que està KO, necessita agarrar-se al contrincant. Nosaltres respectem al dret a la informació del ciutadans. No hem fet cap plasma i hem estat davant dels mitjans de comunicació. No hem carregat contra la policia, els jutges i els periodistes. No van parar fins que van acabar amb Garzón. Parlaven de la policia de Rubalcaba. Nosaltres donem suport a la comissió de Ciutadans”, ha respost el cap del Consell.

Puig ha garantit que “les investigacions internes” mampreses pel partits “es faran públiques” i que “si hi ha res, s’assumiran responsabilitats”. El president de la Generalitat i secretari general del PSPV s’ha refermat en els compromís amb “la regeneració” política, un dels punts clau de l’Acord del Botànic. En conseqüència, ha conclòs: “Volem complir el pacte de legislatura. Si fóra per raons partidistes, demà convocaria eleccions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa