L'Audiència Nacional processa l'excap dels Mossos per organització criminal i dos delictes de sedició

Josep Lluís Trapero, màxim responsable dels Mossos en la jornada del referèndum, serà jutjat junt amb altres membres del cos policial
5 abril 2018 01:00h
Trapero està investigat per l\'Audiència Nacional com a responsable d\'un suposat delicte de sedició.

La magistrada de l'Audiència Nacional Carmen Lamela ha processat l'excap dels Mossos, el major Josep Lluís Trapero, per un delicte d'organització criminal i dos de sedició pels fets del 20 de setembre i també pels de la jornada del referèndum de l'1 d'octubre. La magistrada també enviarà a judici l'exdirector dels Mossos Pere Soler i l'exsecretari general d'Interior César Puig per organització criminal i, en el seu cas, només per un únic delicte de sedició pels fets de l'1-O. La magistrada també processa la intendent Teresa Laplana per un delicte de sedició, pels fets del 20 i 21 de setembre a la Conselleria d'Economia.

Tots ells hauran de comparéixer el proper 16 d'abril a les 10 hores a l'Audiència Nacional, on Lamela els comunicarà formalment la interlocutòria de processament. És el que es coneix com una declaració indagatòria. Lamela havia obert la causa per sedició i després de la investigació i les declaracions decideix enviar a judici els investigats per aquest delicte.

next