Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat destina 660.000 euros a lluitar contra els apartaments turístics no reglats

La Generalitat, a través de l’Agència Valenciana del Turisme, destinarà 660.000 euros a les ajudes dirigides a la realització de campanyes de sensibilització, conscienciació i lluita contra l’intrusisme en l’oferta d’allotjament turístic reglada del País Valencià, com arreplega aquest dijous el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

L’import màxim d’ajuda global per beneficiari serà de 150.000 euros en el cas d’associacions i de 50.000 euros en el cas d’empreses. No es contemplaran ajudes per a projectes el cost subvencionable dels quals siga inferior a 20.000 euros en el cas d’associacions i 10.000 euros en el cas d’empreses.

El termini de presentació de sol·licituds serà de vint dies hàbils i començarà aquest divendres, l’endemà de la publicació d’aquest programa de lluita contra la intrusió i el frau d’apartaments turístics en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

L’Agència Valenciana del Turisme indica que l’import de les ajudes “podrà veure’s incrementat per una generació, una ampliació o una incorporació de crèdit en qualsevol moment anterior a la resolució de concessió i amb l’objecte d’atendre un major nombre de sol·licituds”, sense que siga necessari “establir un nou termini de presentació de sol·licituds” i sense requerir-se “una nova convocatòria”.

L’administració autonòmica explica que aquestes subvencions s’emmarquen en “l’objectiu de contribuir des de la Generalitat, a través de l’Agència Valenciana del Turisme, en l’enfortiment de la competitivitat de la Comunitat Valenciana com a destinació turística mediterrània de referència internacional”, en aquest cas, a través de mesures per a “avançar en la lluita contra l’intrusisme en l’oferta d’allotjaments valenciana” seguint l’establit en el Llibre blanc per a una nova estratègia turística de la Comunitat Valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa