Els llicenciats, els treballadors més proactius en la recerca d'una segona feina

El 15,2% dels valencians busca canviar o complementar la seua ocupació actual amb una de nova
/ València
6 abril 2018 01:00h
Les dades de l\'última Enquesta de Població Activa (EPA) mostren que en al País Valencià hi ha el doble d\'homes directius que dones.

Tindre treball ja no significa deixar de ser pobre. Els treballs poc qualificats, de poques hores i els sous baixos obliguen molts treballadors a buscar una segona feina per a poder arribar a final de mes. A més, hi ha persones que es veuen abocades a agafar treballs per als quals estan sobrequalificades i busquen una ocupació que es corresponga amb el seu nivell de formació. La cerca d'una segona ocupació és una tendència a l'alça des de l'inici de la crisi, que es manté a causa que la recuperació econòmica no ve aparellada amb la creació d'ocupació de qualitat. 

Així es desprén d'un estudi elaborat per la Fundación Ranstad, segons el qual el 15,2% dels demandants d'ocupació al País Valencià ja té treball. Es tracta del percentatge més elevat des de l'any 2008, quan es va arribar al 16,7%. L'any 2012 es va registrar la taxa més baixa (12,5%) i des d'eixe moment no ha deixat de créixer. En termes absoluts, l'estudi, fet mitjançant les dades del Servei Public d'Ocupació (SEPE, per les seues sigles en espanyol), mostra que en l'actualitat 77.650 treballadors valencians busquen una segona ocupació. 

Pel que fa al conjunt de l'estat espanyol, la taxa de demandants d'ocupació amb un altre treball és la més alta des de 2008. Es tracta del 17,3% dels treballadors, xifra que representa un total de 822.693 persones. Fa 10 anys, es trobaven en aquesta situació 590.000 treballadors. Des del sindicat CCOO veuen la part positiva d'aquestes xifres i consideren que "el percentatge de valencians que busquen una segona feina és escàs" i està per sota de la mitjana estatal.  

Els treballadors més formats busquen més feina

Tal com expliquen des de Ranstad, existeix una relació directa entre la formació i la recerca d'ocupació. En aquest sentit, els treballadors amb més formació són el grup amb més pes dins del total d'ocupats que busca una segona feina. En xifres, el 23,7% dels demandants d'ocupació amb estudis superiors es troba ocupat actualment. És una diferència de fins a 8 punts amb el grup següent, que el formen els treballadors amb estudis secundaris. En aquest cas, busquen una segona feina un 16,4%. En el cas dels treballadors amb estudis primaris, la taxa és del 14%.

Segons CCOO, aquesta situació pot explicar-se des de diversos vessants. En primer lloc, la responsable d'ocupació i formació del sindicat, Ana García Alcolea, assenyala que els més formats busquen més feina, en part, perquè tenen més habilitats per a fer-ho. No obstant això, la sindicalista apunta que caldria saber si els que busquen una feina adicional estan desenvolupant un treball relacionat amb els seus estudis o no. "Quan hi ha necessitat de treballar, s'accepten treballs que no concorden amb el que s'ha estudiat", lamenta García Alcolea. 

Un altre aspecte que cal tindre en compte és el salari que guanyen. En aquest sentit, des de CCOO apunten que "és indecent" que les patronals no vulguen un Acord per a la Negociació Col·lectiva i l'Ocupació (AENC), que millore les condicions salarials "quan se suposa que estem en la senda de la recuperació" i aquesta "hauria d'arribar també al conjunt de treballadors". La millora dels sous "faria que el consum intern s'activara i, per extensió, que es genere més ocupació", sentencia García Alcolea.

García Alcolea considera que "hi ha un problema de base que cal solucionar". Es tracta d'un desajust entre les necessitats del sistema productiu i la qualificació dels treballadors i treballadores. En opinió de CCOO, per a revertir el decalatge entre demanda d'ocupació i oferta cal invertir en formació.  

next