Diari La Veu del País Valencià
Fabra posa el fre a la privatització de la gestió de la sanitat
Europa Press / València

Així s’han expressat en la sessió de control al ‘president’ en el ple de Les Corts, després d’una pregunta formulada per Torres sobre si convocarà eleccions anticipades aprofitant la celebració de comicis al Parlament Europeu.

“Quan un president fracassa estrepitosament a donar solució als problemes dels valencians i és incapaç de deslligar la imatge de la comunitat a la de la corrupció, constitueix un obstacle per al progrés d’aquesta terra”, ha ressaltat Torres.

Torres, en la seua segona intervenció, ha assenyalat que demà “una part important de la societat civil valenciana li traurà targeta roja i li demanarà eleccions anticipades” -en referència a una concentració convocada- i ha assegurat que el Comitè Nacional del PSPV va aprovar per unanimitat sol·licitar-les perquè la situació és “insostenible”.

Segons el diputat del PSPV, si Fabra “pensara en l’interès dels valencians, dissoldria Les Corts i convocaria eleccions”. Torres ha lamentat que en els 31 mesos que Alberto Fabra porta en la Generalitat, s’ha incrementat en 105.000 el nombre de valencians en atur i ha augmentat un 41 per cent les llars sense cap ingrés.

Corrupció

“És hora de donar d’una vegada la veu als valencians”, ha dit Torres, que ha acusat els ‘populars’ de “danyar greument la imatge de la comunitat, que ha quedat unida a la corrupció”. Sobre aquest tema, ha assenyalat que la ‘trama Gürtel’ “va tenir la complicitat d’innombrables càrrecs del seu partit” i ha indicat que tant a Alberto Fabra com al president de Les Corts, Juan Cotino, “se’ls relaciona amb la trama corrupta”.

“El president de la Generalitat i el president de Les Corts estan en dubte”, ha manifestat el síndic socialista, qui ha afegit que el PP valencià “va guanyar les eleccions amb trampes”. “Manca de legitimitat per a seguir governant”, ha postil·lat.

Fabra assegura que no hi haurà pròrrogues ni noves concessions en gestió sanitària

Alberto Fabra ha assegurat que no hi haurà “cap tipus de pròrroga” ni noves concessions en gestió sanitària. Així mateix, ha garantit que els valencians seguiran tenint “una sanitat universal, pública, gratuïta i de qualitat”.

El cap del Consell ha realitzat aquestes declaracions després d’una pregunta formulada pel portaveu de Compromís, Enric Morera, sobre si la Generalitat té previst realitzar alguna pròrroga o nova concessió de gestió sanitària abans que acabe aquesta legislatura. “Ens preocupa que acaben destruint un element fonamental del nostre benestar com és la sanitat pública”, ha subratllat Morera.

El síndic de Compromís considera que seria “bo econòmicament” recuperar les concessions perquè, segons ha assenyalat, el model ni és “positiu econòmicament, ni per a la gestió sanitària”. “Tenim cinc àrees amb un model que s’ha d’acabar”, ha manifestat el diputat.

Sobre aquest tema, Alberto Fabra ha destacat que “el rescat” de les concessions suposaria pagar “milers de milions”. “D’on els traurà?”, ha inquirit el cap del Consell a Morera, a qui ha instat a ser “valent” i a dir als ciutadans de les cinc àrees, que tenen concessió sanitària, que “es quedaran sense sanitat” i “als 5.600 treballadors, que aniran al carrer”.

Política de benestar

D’altra banda, la síndica d’EUPV, Marga Sanz, ha inquirit Fabra si és conscient de les “greus conseqüències” de les polítiques del Consell en matèria de benestar social. El ‘president’ li ha contestat: “Sóc conscient que he de treballar perquè el sistema siga viable, sostenible i la seua cobertura arribe a com més ciutadans millor”.

Sanz ha denunciat que “mai un govern havia manifestat aquest nivell de menyspreu i insensibilitat cap a les persones més vulnerables”. Així mateix, ha criticat els copagaments i “repagaments” i ha advertit que el sector de la discapacitat i la dependència està “en una situació insostenible”.

Comparteix

Icona de pantalla completa