La justícia belga deixa en llibertat els consellers catalans Comín, Serret i Puig

El jutge els ha imposat la limitació de no poder eixir del país i estar sempre localitzables
5 abril 2018 01:00h
Comín, Ponsatí, Puig i Serret, durant l\'acte final de la manifestació de Brussel·les del 7 de desembre del 2017.

Els consellers catalans destituïts Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig seguiran en llibertat. Així ho ha acordat la justícia belga després de la vista celebrada aquest dijous pel jutjat d'instrucció, que ha acceptat l'euroordre dictada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. Ara, continua en marxa el procés per a decidir sobre l'extradició dels consellers.

Tot i això, la justícia ha decidit deixar en llibertat sense fiança Comín, Serret i Puig que, això sí, no poden eixir del país i han d'estar sempre localitzables per la justícia. En declaracions als mitjans a l'eixida dels jutjats, Comín ha reclamat "la llibertat immediata de les persones que hui estan a presó a Espanya acusades d'un delicte de rebel·lió que el jutge alemany ja ha explicat que no s'ha produït". En aquest sentit, ha mostrat una "satisfacció immensa" per la decisió judicial del tribunal de Schlewsig-Holstein de deixar en llibertat amb fiança Carles Puigdemont i descartar el delicte de rebel·lió per manca de violència.

Comín ha recordat que un jutge d'Escòcia també va deixar en llibertat sense fiança Clara Ponsatí i que en novembre el jutge belga també va decretar llibertat per als membres del govern català que aleshores estaven a Brussel·les. "En els quatre casos la decisió ha estat la mateixa" i contrasta amb la decisió de la justícia espanyola, ha subratllat.

Comín ha dit que els tres consellers destituïts que ara són a Brussel·les tenen "plena convicció" que seran capaços de fer entendre als jutges a Bèlgica que no hi ha motius per a executar l'extradició.

next