Diari La Veu del País Valencià
L’Agència Tributària torna als declarants valencians 3 milions d’euros en 48 hores

L’Agència Tributària ha començat a efectuar les primeres devolucions als contribuents que ja han realitzat la seua declaració de la renda corresponent a l’exercici de 2017. En les primeres 48 hores de termini, Hisenda ha tornat als valencians 3,19 milions d’euros, un 71,91% més que en el mateix període de l’any anterior. Aquesta quantitat correspon a les 5.997 devolucions efectuades.

Tal com ha explicat el responsable especial de l’Agència Tributària per a València, Manuel J. Cabrera, en els primers dos dies s’han presentat ja 79.713 declaracions de la renda, un 14,69% més que l’any passat i, fins al moment, s’ha acordat tornar diners a 14.262 declarants d’un total de 72.655 sol·licituds.

Segons les previsions de l’Agència Tributària, en aquesta campanya es presentaran un total de 2.176.614 declaracions de la renda, la qual cosa suposa un increment de l’1,1% respecte a l’any passat. S’espera que 1.461.692 de les presentades tinguen com a resultat la devolució de diners. Així, Hisenda preveu tornar 924 milions d’euros, un 5,3% menys que en la campanya anterior.

Cabrera ha assenyalat que els contribuents cada vegada realitzen la declaració de la renda abans i, en concret, l’any passat, el 43% dels valencians la va fer durant els dos primers mesos de campanya. També ha destacat que els contribuents que opten per fer-la mitjançant la web de l’Agéncia Tributària han augmentat considerablement.

Com a novetats per a aquesta campanya, Cabrera ha destacat la nova app, que facilita la presentació de la declaració “amb un sol clic”, i el pla ‘Le Llamamos’, que permet atenció telefònica a certs tipus de contribuents per a evitar que es desplacen fins a les oficines. Una altra de les novetats és l’emissió d’avisos de dades oficials que cal declarar, com és el cas de la recepció de pensions des de l’estranger, les vivendes en lloguer publicades en portals web, les clàusules terra i els bons de fidelització del Banc Popular.

Els contribuents poden realitzar la seua declaració de la renda fins al 2 de juliol i, segons les especificitats del País Valencià, poden desgravar-se fins a 27 aspectes diferents.

Comparteix

Icona de pantalla completa