Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat aportarà les màximes quanties al Pla Estatal d’Habitatge per a garantir la total cobertura de les ajudes

La Generalitat aportarà les màximes quanties necessàries al Pla Estatal d’Habitatge 2018-2021 per a garantir total cobertura a les ajudes de lloguer i rehabilitació, segons ha informat en un comunicat. L’administració autonòmica ha traslladat al Ministeri de Foment aquesta proposta per a així poder rebre el 100% de la subvenció estatal.

La directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, ha indicat que aquest plantejament és “una mostra de la clara aposta de l’actual Consell per les ajudes de lloguer i rehabilitació, així com per facilitar l’accés a un habitatge digne”.

Torró ha mantingut una reunió amb la Federació de Promotors Immobiliaris i Agents Urbanitzadors de la Comunitat Valenciana (Feprova) per a comunicar a aquesta entitat que la Generalitat aportarà les màximes quanties als huit programes que inclou el citat pla.

La responsable autonòmica ha assegurat que l’administració valenciana “ja ha fet els deures i ha complit amb la seua part” i ha instat el Ministeri de Foment a contestar “prompte” a la seua proposta i redactar “de forma urgent el conveni que ha de signar amb les autonomies per a poder convocar les ajudes”.

“És necessari que s’acceleren els tràmits al màxim per a no retardar més la convocatòria de les ajudes que els ciutadans estan esperant des de fa massa temps. Estan patint el retard de la presentació del Pla Estatal d’Habitatge, que s’hauria d’haver llançat en novembre de 2017”, ha agregat Torró.

Comparteix

Icona de pantalla completa