Diari La Veu del País Valencià
València entregarà xecs escolars de fins a 90 euros al mes per a l’educació infantil

L’Ajuntament de València ha informat que l’import del xec escolar per a l’educació infantil serà de 90 euros mensuals, després que la Junta de Govern Local haja aprovat les bases, el procediment i la quantia de les ajudes destinades a les famílies per a les escoles d’aquest nivell educatiu.

La partida pressupostària per a les subvencions augmenta quasi un 11%, 305.000 euros d’un total de 3.325.000 euros. En aquest sentit, la regidora d’Educació, María Oliver, ha manifestat: “Com a ciutat educadora que som, aquest ajuntament té el compromís de facilitar a les famílies l’accés a l’educació infantil”.

La corporació municipal recorda a través d’un comunicat que convoca anualment el xec escolar, que és el sistema de què s’ha dotat l’Ajuntament de València per a facilitar l’escolarització dels menors de 6 anys, de manera que permet a les famílies amb menys recursos econòmics poder accedir a una escola de la seua lliure elecció

La consignació pressupostària per a aquestes ajudes ha sigut fixada per la Junta de Govern en 3.325.000 euros, amb una assignació màxima per família de 90 euros mensuals durant 10 mensualitats. Oliver ha remarcat que aquesta xifra “suposa un increment d’un 10,9% en el pressupost respecte a l’any anterior”.

La regidora ha explicat que “l’escolarització dels menors és una prioritat per a aquest equip de govern”. “Sabem que existeixen moltes famílies que no arriben a final de mes en aquesta ciutat i hem de posar mitjans per a facilitar que la seua escolarització supose el menor impacte econòmic possible per a les famílies”, ha afirmat.

100 euros per al material escolar

La Junta de Govern també ha aprovat les condicions per a les ajudes de material escolar. En aquest cas, l’import màxim per menor no podrà ser superior a 100 euros.

En el cas que la despesa siga menor, només es podrà concedir i abonar la quantia pel valor justificat. La inversió total definitiva per a les subvencions al material escolar ascendeix a 369.776,62 euros per al curs vinent.

Comparteix

Icona de pantalla completa