L'AVL col·laborarà amb Elx per a impulsar la retolació de vies urbanes i rurals en valencià

La institució normativa treballarà amb l'ajuntament il·licità per a promoure "la llengua pròpia" a la localitat
/ València
6 abril 2018 01:00h
L\'AVL i l\'Ajuntament d\'Elx també s\'han proposat augmentar la programació cultural en valencià.

El ple de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha aprovat aquest divendres un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament d'Elx per a desenvolupar una sèrie d'accions adreçades a la promoció del valencià a la localitat.

Entre elles figuren "impulsar la retolació de vies urbanes i rurals en valencià, tindre una versió valenciana en la pàgina web, mantindre l'oficina de promoció del valencià o augmentar la programació cultural en la llengua pròpia", ha informat l'AVL en un comunicat.

Així mateix, el rector de la Universitat Jaume I (UJI), Vicent Climent, ha assistit com a convidat a la sessió plenària i ha destacat que l'AVL "s'ha guanyat la confiança dels usuaris de la llengua i la seua autoritat com a institució normativa del valencià", de manera que ha elogiat la trajectòria de la institució, la seua defensa i promoció de la llengua i la seua contribució a fixar-la.

Climent, que en maig deixarà el càrrec, ha destacat la col·laboració entre la UJI i l'AVL durant tots aquestos anys en diferents activitats, relacions que, segons ha dit, "continuaran amb la mateixa o major intensitat".

Per la seua banda, el president de l'AVL, Ramon Ferrer, ha agraït al rector "el tracte exquisit" rebut per la UJI i la seua disposició a col·laborar: "Castelló ha sigut la nostra casa i de vegades, és just dir-ho, la primera".

next