Diari La Veu del País Valencià
Diversos morts després d’un atropellament massiu a la ciutat alemanya de Münster

Aquest dissabte, una vehicle ha atropellat una multitud de persones que es trobaven al barri històric de la ciutat alemanya de Münster, al nord-oest del país germànic. Diverses persones van morir i altres van resultar ferides després que una furgoneta embestira els vianants del centre de la població.

Així ho va confirmar la policia local en diverses piulades a la xarxa social Twitter poc després de les 15.27 hores, moment en què es va produir l’atropellament. Durant les primeres hores posteriors a l’embestida, els agents van descriure la situació com un moment de confusió, motiu pel qual van reclamar la col·laboració ciutadana perquè evitaren acudir a la zona, al centre de la ciutat de Münster. El cos policial va demanar també que es deixara treballar els professionals d’emergències i que no es difongueren rumors.

Les primeres informacions dels principals mitjans alemanys van apuntar a tres persones mortes a causa de l’atropellament, una xifra que poc després Herbert Reul, el ministre d’Interior alemany, va elevar a quatre, ja que, segons el diari Rheinische Post, el presumpte autor de la col·lisió s’hauria llevat la vida. Cal assenyalar que tant el ministre teutó com els agents no van qualificar l’atropellament com a atemptat terrorista.

El ministre, segons recollia el diari Süddeutsche Zeitung sobre l’autor dels fets, donava un perfil del conductor del vehicle. Aquest seria un ciutadà alemany amb problemes psicològics nascut en 1969 i sense antecedents terroristes. El mateix diari es feia ressò de les declaracions de l’alcalde de la localitat qui només va dir que aquest dissabte “Münster plora”.

Un altre mitjà, Bild, informava que la policia s’havia traslladat fins al domicili del presumpte autor per a iniciar una investigació. A més a més, s’informava que s’hauria suïcidat d’un dispar al cap.

Els veïns del centre de Münster no van poder entrar a les seues cases i es van suspendre tots els actes públics i culturals. També l’Hospital Universitari de Münster va fer una crida a la ciutadania per a fer donacions de sang.

Pel que fa al nombre de ferits, els diversos mitjans alemanys donaven xifres que oscil·laven entre les 30 i 40 persones.

Comparteix

Icona de pantalla completa