Diari La Veu del País Valencià
Sànchez recull el guant de Puigdemont i Torrent i accepta la seua investidura com a president de Catalunya

El número dos de JxCat, Jordi Sànchez, ha acceptat la responsabilitat de ser el candidat a la investidura a president de la Generalitat de Catalunya. En un missatge publicat a Twitter aquest diumenge, que ha fet arribar des de la presó de Soto del Real, on continua en presó preventiva, Sànchez ha remarcat que serà candidat “en plenitud” dels seus drets polítics.

Així mateix, l’expresident de l’ANC ha asseverat que “és hora de poder parlar de tot, sense violència, sense cap renúncia”.

Dissabte, el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, va proposar formalment Sànchez com a candidat –a una investidura que encara no té data–, després de consultar els grups, entre divendres i dissabte, en la quarta roda de contactes de la legislatura, la segona que fa telefònicament.

El passat dissabte, el president català destituït, Carles Puigdemont, ja va proposar Sánchez com a candidat.

Així, Puigdemont, durant la roda de premsa que va realitzar des de Berlín –la primera des que va eixir divendres de la presó de Neumünster–, va constatar que el candidat a la investidura, Jordi Sànchez, “té intactes els seus drets com a diputat” i que, per tant, “pot ser elegit president”. A més a més, va reclamar a l’Estat que canvie d’actitud i que deixe d’entorpir el Parlament de Catalunya.

Comparteix

Icona de pantalla completa