Diari La Veu del País Valencià
Tot a punt per traure la roja a Fabra

RedactaVeu / València / Castelló de la Plana

A les 19.00 hores de hui divendres, dia 7 de març, ciutadans anònims i representants de més d’una trentena d’entitats dels sectors de la sanitat, l’educació, la cultura, el drets socials i laborals, la llengua, democràcia, mitjans de comunicació i sostenibilitat així com dels principals sindicats i partits polítics de l’oposició -PSPV-PSOE, EUPV i Compromís- eixiran al carrer per traure la ‘#Roja a Fabra‘ i denunciar la situació “difícil” i “d’emergència” per la qual travessa el País Valencià a tots els nivells a causa del model econòmic, social, cultural i polític del partit en el govern de la Generalitat.

Simultaneïtat

L’acció simbòlica #Rojaafabra es desenrotllarà de forma simultània a Castelló (Plaça Maria Agustina) i València. Al cap i casal, a les 18.00 hores, està previst que isquen des de les torres de Quart, de Serrans i des de la Plaça de la Reina diverses columnes de diferents entitats cap a la plaça de la Mare de Déu, que serà l’epicentre de la protesta social, política i sindical contra la que els organitzadors consideren la “fallida global” del Govern popular d’Alberto Fabra.

La columna que eixirà des de la Plaça de la Reina portarà els lemes “Per l’ensenyament”, “Per les polítiques d’Igualtat i pel dret a l’avortament” i “Pel nostre camp i el Medi Ambient.Per la seua banda, la de Torres de Quart serà l’abanderada “Per la informació, democràcia i cultura”, mentre que la que eixirà des de les Torres de serrans durà el lema “Pels drets socials i dels depenents, Sanitat”.

A la plaça de la Mare de Déu s’organitzarà un espectacle presentat per “conegudes cares valencianes” i es llegiran els missatges que organitzacions de tot el territori del País Valencià han fet arribar en el últims dies als convocants i on es mostraran els arguments i raons pels quals la ciutadania trau la #rojaafabra.

Fer sentir la veu del carrer

L’objectiu principal d’aquesta acció simbòlica, que ha aconseguit un ampli consens entre les entitats convocants, no és altre que demanar la dimissió immediata de Fabra i la convocatòria d’eleccions anticipades. Els organitzadors han fet una crida a tota la ciutadania del País València per tal de “fer sentir la seua veu” contra la gestió del Govern valencià.

Amb aquest propòsit i perquè Fabra i els seus consellers escolten el missatge “clar” i “rotund“ que els envia demà el poble valencià, els organitzadors han fet una crida perquè tots els participants en la protesta es proveïsquen i sacsen demà milers de targetes roges contra Fabra. Les entitats, sindicats i partits organitzadors creuen possible que amb una “ampla i sostinguda mobilització social” es pot culminar el canvi “necessari” que reclama la societat civil.

Pel que fa a les raons esgrimides pels organitzadors de #rojaafabra per tal que el president dimitisca i convoque eleccions, els convocants de la protesta assenyalen l’augment “devastador” de l’atur, “l’atonia” econòmica, el tancament d’empreses, la desindustrialització, “l’abandó” del camp, la “deriva autoritària d’uns governants que no escolten ni dialoguen”, les actituds “irresponsables que posen en perill” les Institucions Autonòmiques, la privatització dels serveis públics, la venda “a preu de saldo” del nostre patrimoni” i la destrucció de RTVV, entre d’altres.

Entre les entitats convocants adherides a la protesta figuren ACPV, Ca Revolta, Escola Valenciana, Societat Coral El Micalet, Valencians pel Canvi, La Unió de Llauradors i Ramaders, Fapa-València, CCOO PV, UGT PV, Intersindical Valenciana, Plataforma en defensa de la llei de la dependència, Coordinadora Discapacitat i Dependència, ACDESA-PV, Col·lectiu Ovidi Montllor, ACICOM, Plataforma per l’Ensenyament Públic, Comitè d’empresa de Canal 9, Salvem el Cabanyal, Federació de Dones Progressistes, Mildenou, Comité d’Empresa RTVV, PAH, Grup per a la recuperació de la memòria històrica, Comissió cívica per un hospital digne a Campanar, Coordinadora de Plataformas en Defensa de las Personas Desempleadas, Compromís, EUPV i PSPV-PSOE.

Els organitzadors han anunciat que la mobilització serà sostinguda en el temps “fins aconseguir una presidència sorgida de les urnes, no com la que tenim”. I és que estan convençuts que la “situació d’emergència” actual, s’ha de traduir, mitjançant la demostració social d’aquesta vesprada, en una nova representació institucional i política.

Comparteix

Icona de pantalla completa