Educació publica el calendari d'admissió de l'alumnat de Formació Professional per al curs 2018-2019

La sol·licitud s'omplirà telemàticament i es presentarà al centre triat com a primera opció
/ València
10 abril 2018 01:00h
El termini per a presentar sol·licituds als centres sostinguts amb fons públics estarà obert entre el 18 i el 31 de maig per a aquells alumnes que vulguen fer FP bàsica o ensenyaments de cicles de grau mitjà i superior.

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat en el DOGV el calendari d'admissió de l'alumnat en els ensenyaments de Formació Professional bàsica, de grau mitjà i de grau superior, en els Programes Formatius de Qualificació Bàsica i en els cicles de Formació Professional Bàsica de segona oportunitat, és a dir, la dirigida als beneficiaris del Pla d'Ocupació Juvenil. 

En concret, el termini per a presentar sol·licituds als centres sostinguts amb fons públics estarà obert entre el 18 i el 31 de maig per a aquells alumnes que vulguen fer FP bàsica o ensenyaments de cicles de grau mitjà i superior. En FP bàsica continuarà existint un procés extraordinari en què el termini per a presentar sol·licituds serà el comprés entre el 12 i el 17 de juliol. El termini per a sol·licitar l'accés als Programes Formatius de Qualificació Bàsica s'obrirà del 10 al 16 de juliol i el de FP bàsica de segona oportunitat entre el 3 i el 7 de setembre. 

La sol·licitud s'omplirà via telemàtica mitjançant un enllaç que estarà operatiu durant els terminis de presentació de sol·licituds publicats i es presentarà al centre triat per l'alumne com a primera opció. El procés d'admissió en els ensenyaments de FP és únic, a excepció de la FP bàsica, que tindrà un procés ordinari i un altre d'extraordinari. 

Terminis en FP bàsica 

El calendari d'admissió de l'alumnat que vulga cursar FP bàsica en el procés ordinari estableix el 14 de juny com el dia en què es publicaran les llistes provisionals d'admesos; el 26 de juny es publicaran les llistes definitives i el termini de formalització de matrícula serà el comprés entre el 28 de juny i el 4 de juliol. 

En el procés extraordinari d'admissió de l'alumnat de FP bàsica, el termini de presentació de sol·licituds serà del 12 al 17 de juliol, la publicació de les llistes provisionals es farà el 20 de juliol i la de les llistes definitives el 25 de juliol. Pel que fa al termini de formalització de la matrícula, serà entre el 26 i el 30 de juliol, i entre el 3 de setembre i el 8 d'octubre s'assignaran les places vacants sobrants, així com les que es generen per renúncies.

Admissió en cicles de grau mitjà i superior 

Pel que fa al procés d'admissió en centres que imparteixen cicles de grau mitjà i superior de FP tant públics com privats sostinguts amb fons públics, la presentació de sol·licituds es farà del 18 al 31 de maig, el llistat provisional d'admesos es publicarà el 10 de juliol i el llistat definitiu el 17 de juliol. 

La formalització de la matrícula es farà entre el 18 i el 27 de juliol, i posteriorment s'obrirà un període per a assignar places vacants sobrants, així com les que es generen per renúncies, l'assignació de les quals es desenvoluparà en dues fases en què es tindran en compte les llistes d'espera.

Pel que fa a l'admissió en programes formatius de qualificació bàsica, el termini per a presentar sol·licituds serà del 10 al 16 de juliol, el llistat provisional d'admesos es publicarà el 18 de juliol i el definitiu el 23 de juliol. Finalment, el termini per a formalitzar la matrícula serà del 24 al 27 de juliol i s'obrirà un segon període de matrícula per a cobrir places vacants per renúncia per a l'alumnat que haja participat en el procés d'admissió entre el 3 i el 5 de setembre. 

FP bàsica de segona oportunitat 

A través de la resolució publicada aquest dimarts en el DOGV, la Conselleria també estableix el procediment per a donar-se d'alta en el Sistema Nacional d'Ocupació Juvenil, per a la qual cosa s'especifiquen tant els requisits establits en l'àmbit estatal com els requerits al territori valencià. En concret, s'exigirà tindre almenys 18 anys l'any natural en què se sol·licita la FP bàsica, acreditar que no es té cap títol de FP o qualsevol altre títol que acredite la finalització d'estudis secundaris complets, així com trobar-se actualment desescolaritzat i sense ocupació. 

El calendari d'admissió per a aquests interessats començarà amb la presentació de sol·licituds, que es podrà fer del 3 al 7 de setembre. El llistat provisional d'admesos serà publicat el 10 de setembre i el definitiu, el 13 de setembre. 

Pel que fa a la matrícula, es formalitzarà entre el 17 i el 19 de setembre, i a partir d'aquesta data s'obrirà un període addicional, fins al 8 d'octubre, per a cobrir les places vacants generades per renúncies per a l'alumnat que haja participat en el procés d'admissió.

Proves d'accés

La Conselleria ja va publicar en març la resolució per la qual es convoquen les proves d'accés als cicles formatius de FP de grau mitjà i superior per a 2018. El període d'inscripció a les proves s'obrirà el 17 de maig i estarà obert fins al 31 de maig, mentre que els examens seran el 18 de juny, per a grau mitjà, i el 20 de juny, per a grau superior.

Quant a la publicació del resultat de les proves, el llistat provisional de les qualificacions de grau mitjà serà publicat el 27 de juny i les reclamacions podran presentar-se del 28 de juny al 2 de juliol. En el cas de les proves de grau superior, el llistat provisional de les qualificacions serà publicat el 28 de juny i les reclamacions podran presentar-se el 2 i 3 de juliol. Finalment, la publicació de les llistes definitives de les qualificacions i el lliurament dels certificats de les proves de grau mitjà i superior serà el dia 9 de juliol. 

next