Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de Riba-roja troba una antiga cadira de barber al soterrani de l’edifici polivalent

L’Ajuntament de Riba-roja (el Camp de Túria) ha trobat una cadira antiga de barber en el soterrani de l’edifici polivalent de la localitat, les obres del qual estaven paralitzats des de fa huit anys. La peça estava abandonada i “sense cap tipus de cura”, però el govern municipal la restaurarà per a la seua exposició en algun edifici públic, ja que consideren “valuosa i d’interés històric” aquesta cadira de mitjan segle XX. L’ajuntament vol que veïns i turistes puguen visitar aquest moble “molt popular en l’època clàssica i amb un valor que en el mercat pot aconseguir xifres respectables”.

L’administració local ha obert una investigació interna per a esbrinar les raons per les quals aquest instrument estava sense cap tipus de justificació en un edifici on les obres podrien haver suposat algun tipus de desperfecte o deterioració.

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha destacat que “aquesta cadira abandonada a la seua sort és una prova fefaent de la importància que el Partit Popular conferia al patrimoni: primer amb el material escolar i després amb els instruments destinats a l’esport de majors o per a la senyalització del medi ambient”.

La troballa se suma a les que ja es van produir en estiu, quan el consistori va localitzar en un magatzem municipal desenes de caixes sense precintar amb material escolar per estrenar, destinat a col·legis i instituts públics, que estava emmagatzemat en aquestes dependències des de 1999. Poc després, en el mateix edifici es van localitzar onze aparells de gimnàstica saludable, cinc panells i vint senyals de rutes ambientals sense estrenar des de 2008 o 2010. També van aparéixer abandonats des de 2008 un total de 440 llibres sobre rutes turístiques que tenen com a protagonista diversos paratges del terme municipal, segons van informar fonts municipals.

Comparteix

Icona de pantalla completa