Diari La Veu del País Valencià
Ciutadans no donarà suport a la candidatura de Montesinos per a substituir Echávarri en l’Alcaldia d’Alacant

El grup municipal de Ciutadans (Cs) en l’Ajuntament d’Alacant ha anunciat que no donarà suport a la candidata del PSPV a l’Alcaldia de la ciutat, l’actual primera edil en funcions, Eva Montesinos. El partit taronja s’ha reunit a primera hora de la vesprada d’aquest dimarts amb l’equip negociador socialista encapçalat per la mateixa Montesinos.

“No canviarem la nostra opinió”, han advertit des de Cs, i han afegit que el PSPV ha transmés en la trobada la sensació de voler “passar pàgina”. El portaveu adjunt de Cs, Antonio Manresa, ha assegurat que no donaran suport a la candidatura de Montesinos “amb independència del dia a dia dels projectes als quals puguam donar suport perquè són interessants per a la ciutat”.

Així mateix, Manresa ha lamentat que se’ls haja atribuït, durant la reunió, que per la seua negativa el PP pot tornar a l’Alcaldia si Montesinos no aconsegueix la majoria absoluta de 15 vots a favor. El PP obtindria la vara de comandament per ser el partit més votat en les passades eleccions municipals de 2015 si no s’arriba a un acord d’investidura per a la candidata socialista.

No obstant això, en Ciutadans no es consideren “responsables de la irresponsabilitat del tripartit”, ha explicat Manresa en referència al pacte de govern entre PSPV, Compromís i Guanyar, que es va trencar el novembre passat per la negativa de l’exalcalde Gabriel Echávarri a dimitir per les dues causes en les quals finalment està processat i per les quals finalment ha dimitit.

El portaveu adjunt ha subratllat que Cs “no pot tornar a concedir un aval” com el que es va donar fa tres anys votant a favor de la candidatura d’Echávarri i ha avançat que tampoc donarà suport a una possible candidatura del PP a l’Alcaldia en el ple d’investidura que ha de celebrar-se en un termini màxim de deu dies a partir de demà, després de la presa en coneixement aquest dimarts per la Corporació de la renúncia d’Echávarri.

Si finalment el PSPV no té el suport de Cs, li cal necessàriament el de la trànsfuga de Podem, Nerea Belmonte, o hauria de tocar a la porta del trànsfuga de Cs, Fernando Sepulcre, una opció no desitjada pels socialistes.

Comparteix

Icona de pantalla completa