La integrant dels CDR detinguda a Viladecans passarà dijous a disposició judicial a l'Audiència Nacional

L'ordre del jutge també ordenava la detenció d'un home a Esplugues de Llobregat, però la Guàrdia Civil no el va localitzar
11 abril 2018 01:00h
Imatge del moment en què la Guàrdia Civil s\'emportava detinguda la membre del CDR de Viladecans.

La integrant dels Comités de Defensa de la República (CDR) detinguda a Viladecans (el Baix Llobregat) passarà a disposició judicial a l'Audiència Nacional dijous al matí. La Guàrdia Civil la va arrestar a sa casa a primera hora de dimarts per ordre del jutjat central d'instrucció núm. 6 pels delictes de terrorisme i rebel·lió. Se la considera "coordinadora" dels CDR.

La Guàrdia Civil la va traslladar ahir fins a Madrid i està detinguda a la comandància de Tres Cantos. Fonts de l'Audiència Nacional han negat que estiga incomunicada. El jutge Diego de Egea serà l'encarregat de prendre-li declaració i decidirà sobre la seua situació personal.

A banda de la detenció d'aquesta integrant, l'ordre del jutge també ordenava a la policia la detenció d'un altre home a Esplugues de Llobregat però la Guàrdia Civil no el va localitzar. L'Audiència Nacional investiga ambdós per "activitats de direcció i coordinació en els actes de sabotatge" que haurien tingut lloc durant Setmana Santa després de la detenció a Alemanya del president destituït, Carles Puigdemont. Segons el jutge, podrien haver comés delictes de terrorisme i rebel·lió. 

next