Diari La Veu del País Valencià
Ciutadans demana un apartat en el portal de Transparència per a acreditar els currículums dels diputats

El grup parlamentari Ciutadans ha sol·licitat la creació d’un nou apartat en el portal de Transparència de la pàgina web de les Corts Valencianes on tots els diputats hagen de pujar la documentació oficial que acredite la informació dels seus currículums.

“No es tracta de perseguir ningú, sinó de demostrar l’honestedat dels qui tenen un càrrec públic i cobren per ell”, ha assenyalat la síndica de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, en un comunicat.

Sánchez ha explicat que l’objectiu d’aquesta proposta és “no solament fiscalitzar la veracitat d’un màster, sinó comprovar que tota la informació que apareix als currículums, tant la relativa a la formació com a l’experiència laboral, és certa i contrastable”.

La síndica també ha indicat que, en un exercici “de transparència i humilitat”, tots els grups “haurien de mostrar-se favorables a aquesta proposta” perquè, al seu judici, “la ciutadania té dret a conéixer la informació professional relacionada amb aquells que els representen”.

Així mateix, aquest dimarts, els diputats del grup no adscrit Agermanats van presentar una iniciativa a la Mesa de les Corts en la qual demanaven que s’establisquen de controls que permeten verificar la informació que els diputats inclouen en els currículums que publica la web del parlament.

Comparteix

Icona de pantalla completa