Diari La Veu del País Valencià
El Clúster d’Automoció supera els 100 associats i representa més del 10% de l’ocupació industrial

El Clúster d’Automoció de la Comunitat Valenciana (AVIA) ha arribat recentment als 101 associats, per la qual cosa es converteix en l’entitat de major representació del sector industrial de tota l’autonomia. D’aquesta manera, ha passat a representar 29.800 persones, el 10,6% de l’ocupació industrial, i una facturació agrupada de vora 12.500 milions d’euros, la qual cosa suposa l’11,8% de PIB valencià.

Amb aquesta xifra, AVIA supera els seus objectius d’aconseguir el centenar de socis en 2020, segons el seu pla estratègic. Aquest creixement es deu, segons la gerent del clúster, Elena Lluch, a “la trajectòria de l’entitat, que en els seus 15 anys d’història s’ha centrat en la defensa dels interessos del sector d’automoció i en la consolidació d’un clúster fort i representatiu”. “Després de tots aquests anys de treball, les empreses del sector d’automoció s’estan adonant que ací troben un fòrum per a obtindre serveis específics a les seues necessitats, representativitat i, sobretot, visibilitat”, ha dit.

Les últimes incorporacions a AVIA són empreses de diversos perfils però totes elles estan integrades en la cadena de valor. Caetano Coating International, Eurogrus, Formel D, Caspeplast, Miarco, NSG Group (Pilkinton), Inrema i Muelles y Ballestas Hispano Alemanas són les noves companyies que s’han unit al clúster.

AVIA compta amb tres tipologies de socis que permeten a l’entitat unir tots els processos i tota la cadena de valor. D’un costat, el gruix del clúster està format per empreses l’activitat principal de les quals és la producció i l’enginyeria. Es tracta tant d’empreses que componen la cadena de valor principal –per exemple, Ford–, com d’operadors logístics i empreses d’enginyeria i serveis.

També hi ha la figura del soci col·laborador, que són empreses els serveis de les quals resulten auxiliars a l’activitat, com ara consultories i serveis financers. Finalment, dins d’AVIA estan integrats els socis tecnològics, és a dir, departaments d’universitats, així com els centres tecnològics de la xarxa REDIT relacionats amb l’automoció. Aquest grup d’entitats permet a les empreses associades comptar amb uns socis estratègics relacionats amb la innovació i que ja coneixen el sector d’automoció i les seues exigències.

Comparteix

Icona de pantalla completa