Diari La Veu del País Valencià
La televisió d’À Punt començarà a emetre en proves el 25 d’abril

La televisió d’À Punt començarà a emetre en proves tècniques el dimecres 25 d’abril. Així ho ha avançat la directora general d’À Punt Mèdia, Empar Marco, aquest dijous en la comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l’Espai Audiovisual de les Corts, on també ha reiterat que el nou mitjà obrirà la programació oficial abans de l’estiu.

Marco ha explicat que les emissions serviran “perquè la gent resintonitze la televisió, per a testar i per a estabilitzar el senyal”. La televisió començarà emetent programació infantil, espais de promoció dels nous mitjans i “bon material reciclat de l’antiga RTVV”, a banda de documentals, partides de pilota i concerts. També es provaran “alguns directes”.

La directora d’À Punt Mèdia ha advertit que, com que es tracta de senyals en proves, “pot caure el senyal i pot fallar” i ha explicat que “els tècnics faran els ajustos que calguen”. Per tant, el que apareixerà a la pantalla a partir del 25 d’abril “no és la graella d’À Punt”. De fet, “una banda anunciarà en tot moment que són emissions en proves”.

“Ara provarem la televisió per a iniciar les emissions definitives abans de l’estiu. Intentarem que siga el més ràpid i senzill possible. Digna, amb bona factura i que siga el que tots els valencians mereixen”, ha afegit.

L’inici de la programació en provés podia haver sigut el 23 o el 24, “però crec que el 25 d’abril és una bona data”, ha apuntat. És una data “significativa” i feia “gràcia” que les emissions en proves pogueren ser en una data en què “tinguera també un sentit el fet de retornar el servei públic de la televisió”, ha explicat sobre la tria de la jornada en què es recuperarà en proves el senyal televisiu.

El passat 5 de març, la ràdio d’À Punt ja va començar a emetre butlletins horaris. Així, cada dia, de dilluns a divendres i des de les set del matí fins a les onze de la nit, la societat valenciana pot rebre informació general i de servei públic cada hora en punt. El dissabte i el diumenge els informatius comencen a les huit del matí.

A més, aquest dimarts, À Punt Mèdia va posar en marxa la seua pàgina web definitiva. Segons va explicar l’ens públic en un comunicat, la web inclou una organització de la informació més flexible i el disseny s’ha millorat i és adaptable a tots els dispositius (telèfons intel·ligents i tauletes).

La pàgina web, destaquen, compleix l’objectiu primer de situar l’usuari en el centre de les decisions, ja que li permet controlar la seua dieta mediàtica perquè podrà triar què vol veure o escoltar, quan ho vol fer i en quin dispositiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa