Diari La Veu del País Valencià
El Museu del Tèxtil mostrarà a Ontinyent 70 peces dels segles XVIII al XXI
RedactaVeu / Ontinyent

El Museu del Tèxtil Valencià, a inaugurar en breu al Palau de la Vila d’Ontinyent, mostrarà prop de 70 peces dels segles XVIII al XXI que mostren el procés de creació del tèxtil. Així s’exposava en l’acte de presentació del projecte museístic realitzat davall la direcció i l’impuls de la Universitat de València, l’Ajuntament d’Ontinyent i Caixa Ontinyent a través de la Fundació Universitària Campus Ontinyent, acte que comptava amb la presència dels màxims representants de les tres entitats: el Rector Esteban Morcillo; l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; i el President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, així com de Jorge Hermosilla, vicerector de Participació i Projecció Territorial, i Daniel González Serisola, delegat del rector per a Estudiants.

Durant la presentació, Esteban Morcillo destacava que un projecte museístic com aquest “representa un projecte viu, que recupera, conserva memòria històrica del passat, vital per a construir el futur. És un projecte formatiu i de recerca que s’emmarca dins d’un conjunt d’activitats que representen el ferm compromís que existeix entre la universitat i la societat”.

Per la seua banda, Jorge Rodríguez destacava que el Museu “naix des de la humilitat d’una realitat modesta, però que volem que siga l’embrió d’un espai que servisca no només per a mostrar i difondre, sinó també per a fer recerca i divulgació d’una activitat que ha bastit i modelat l’entorn físic i humà dels nostres pobles i ciutats”. L’alcalde, que ha destacat que el Museu “tindrà un paper destacat dins l’aposta del Govern d’Ontinyent per diversificar l’economia potenciant el turisme”, ha reivindicat la pervivència d’una indústria, la del tèxtil, que “treballa amb mà d’obra altament qualificada, té una vocació exportadora a prova de crisi, i dóna treball a milers de persones”. L’any 2012, el tèxtil valencià va arribar a una xifra de negoci de 1.900 milions d’euros, dóna feina a 24.000 treballadors i, segons xifres de la patronal ATEVAL, exporta el 60% dels seus productes finals a més de 100 països, “unes xifres que ens conviden a seguir apostant per la nostra indústria com a factor de riquesa”, afegia l’alcalde d’Ontinyent.

El president de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, ha recordat el “compromís des de sempre” de l’entitat amb el projecte del Museu Tèxtil, en aquest cas a través de la Fundació Campus Ontinyent a la qual destina el 53% dels diners per a educació de la seua Obra Social, “amb la qual cosa tornem a la societat els beneficis que aquesta ens genera”. Carbonell ha incidit en la importància que el Museu del Tèxtil Valencià “estiga ubicat al que ha estat el bressol del sector, Ontinyent”.

Comparteix

Icona de pantalla completa