Diari La Veu del País Valencià
À Punt informarà sobre festejos taurins però no retransmetrà corregudes de bous

La directora general de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Empar Marco, ha explicat que À Punt informarà sobre la celebració de festejos taurins però no retransmetrà corregudes de bous ni exhibirà imatges de maltractament animal. “Tradició, festes i visibilizació dels nostres fets culturals, sí, i s’informarà d’aquestes coses, però no hi haurà corregudes de bous”, ha remarcat. Així ho ha comunicat Marco en la seua compareixença en la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l’Espai Audiovisual a les Corts, on també ha avançat que la televisió d’À Punt començarà a emetre en proves el 25 d’abril.

En la seua intervenció, Marco ha indicat que la posició de la CVMC és oferir un servei públic i de proximitat en el qual, com assenyala la llei de creació de l’ens, “es done cobertura a les notícies rellevants en la vida dels pobles i ciutats de la Comunitat” i, per tant, “no oblidarà la tradició ni les festes de bous”, ha remarcat per a puntualitzar que en la nova ràdio i televisió caben “totes les sensibilitats i es buscaran les fórmules per a fer compatible informar sobre les tradicions d’arrelament popular amb el fet de no exhibir el maltractament animal”.

“Insistisc en la separació de festes de bous que no comporten maltractament animal o festes que són de carrer que sí que ho suposen, com els bous embolats o les corregudes de bous. La nostra tasca és fer compatible el servei públic, la informació i la difusió de les festes i les tradicions amb el respecte als drets dels animals i a la sensibilitat de les persones espectadores”, ha reivindicat. “Tal com entenem el concepte de servei públic, mostrar l’exaltació i sacrifici de l’animal és ensenyar el maltractament i això és contrari al servei públic”, ha puntualitzat.

Recórrer a les senyes d’identitat

Sobre aquest tema, el diputat del PP Jorge Bellver ha titllat aquesta decisió de “política i ideològica” i ha preguntat a Marco si també “dictarà a través de la televisió quines són les tradicions i les senyes d’identitat”. “Qui ha dit que aquesta festa és maltractament animal? Qui ho ha dit i en què es basa?”, li ha preguntat per a recriminar a la directora general de la CVMC que amb la seua decisió “s’està passant per totes bandes l’opinió dels valencians”.

Així mateix, Toni Subiela de Ciutadans ha qualificat de “sectària” aquesta decisió i ha comentat que aquestos “no són els mitjans de comunicació que es volen aconseguir”, mentre que per al PSPV és “raonable” i suposa “una evolució positiva” de la societat. A més els socialistes han assenyalat que les audiències demostren que aquestos espectacles no els veu “molta gent” i que la seua retransmissió té un elevat cost econòmic.

Comparteix

Icona de pantalla completa