UGT denuncia l'obertura de les zones de venda de productes culturals en dos centres comercials en diumenge

El sindicat apel·la que amb la nova llei d'obertures solament poden obrir en festiu els establiments que destinen almenys el 80% de la seua superfície a cultura
/ València
11 abril 2018 01:00h

La Conselleria d'Economia estudia la denúncia presentada pel sindicat UGT en relació a l'obertura en diumenge de les zones de venda de productes culturals dels centres comercials d'El Corte Inglés i la Fnac a la ciutat d'Alacant. Segons han informat fonts de la Conselleria d'Economia, la denúncia del sindicat està en fase d'estudi i d'anàlisi. El requeriment d'UGT fa referència al fet que, amb la nova normativa d'obertures horàries aprovada per la Generalitat per a tot el País Valencià, solament podran obrir els dies festius els espais que destinen almenys el 80% de la seua superfície a venda de productes culturals.

Una circumstància que, segons el parer de la responsable del sector de Comerç d'UGT Alacant, Abigail Vacas, no compleixen ni El Corte Inglés ni la Fnac. "Demanem a la Conselleria que es regularitze d'una altra manera", ha exigit, després de "molts anys" en els quals els dos centres obrin "tots els diumenges".

"Estan obrint no solament els diumenges que es van marcar amb el pacte últim sinó que estan obrint tots els diumenges la zona de cultura. Nosaltres entenem que, segons la normativa estatal, podran obrir els establiments que tinguen un 80% de productes destinats a la cultura", ha relatat, en relació a la venda de pel·lícules, llibres o discos. 

Per açò, ha considerat que les dues superfícies el que fan és obrir les zones destinades a açò i "entenem que quan es parla del 80% es refereix a tot l'establiment i no solament a la planta destinada a cultura". Vacas ha subratllat que a València abans s'obria "molts més diumenges que ara" però en el cas d'Alacant "hem eixit perjudicats amb l'acord últim de diumenges i festius".

next