Diari La Veu del País Valencià
El TS obliga a pagar 1,5 M€ per les expropiacions del Bulevard d’Alcoi
RedactaVeu / Alcoi

A principis del mes de febrer els tribunals notificaven a l’Ajuntament la sentència que obliga a pagar 1.069.000 euros per les expropiacions del Barranc del Benisaidó, una sentència derivada del PGOU de 1989.

Fa unes setmanes, a més, s’anunciava la interposició d’un contenciós per part de l’empresa responsable de la recollida de residus i la neteja viària, a causa del deute que l’Ajuntament d’Alcoi manté amb la companyia perquè el govern del PP havia deixat pendents d’aplicar les revisions de preus entre 2007 i 2011, tot i que era una obligació contractual, i que ascendeix a 1,4 milions d’euros.

Aquesta mateixa setmana, el Tribunal Suprem no admetia l’últim recurs presentat per l’Ajuntament davant la sentència que obliga a pagar al Consistori 1,5 milions d’euros per les expropiacions de terrenys que es van fer l’any 2003 a zones on s’havia de construir el Bulevard, i que el govern municipal del Partit Popular havia valorat en 400.000 euros.

Aquesta sentència se suma a una altra que també condemnava el Consistori, tal com es va anunciar al seu dia, a pagar 300.000 euros més per altres expropiacions del traçat del Bulevard.

Pla de pagaments

Davant aquesta situació, l’alcalde i regidor d’Hisenda, Toni Francés, indica que actualment està mantenint negociacions per establir un pla de pagaments que permeta a l’Ajuntament fer front a aquestes obligacions.

“Aquestes sentències en contra sumen 4 milions d’euros, a més dels corresponents interessos. El que estem intentant és negociar terminis de pagament per a no posar en perill els serveis bàsics que presta l’Ajuntament, ja que resulta totalment impossible assumir totes aquestes obligacions en un sol any”, ha anunciat Francés. En aquest sentit, ha destacat “la bona predisposició i comprensió de totes les parts implicades per arribar a acords d’ajornament del deute. Gràcies a això, esperem no tindre al llarg de 2014 més sorpreses que amenacen l’estabilitat econòmica de l’Ajuntament, en uns moments en què gràcies a la gestió responsable que s’havia portat a terme els dos últims anys per part del Govern municipal començàvem a veure la llum en matèria financera”.

“Un disbarat que continua donant disgustos i maldecaps”

En la mateixa línia, l’alcalde ha lamentat que el polèmic projecte del Bulevard “continue donant greus disgustos als alcoians”. “És lamentable – ha manifestat- que un disbarat d’aquesta envergadura continue generant pèrdues a les arques municipals; i una autèntica llàstima que el projecte encara ens ocasione maldecaps després d’haver aconseguit aturar-lo a temps i que no tinguera el cost de 27 milions d’euros que va aprovar de pressa i corrents el PP mentre encara estava al poder, la qual cosa haguera enfonsat l’economia municipal”.

El primer regidor d’Alcoi confia que aquesta siga l’última notícia negativa al voltant d’aquest projecte, “que en tot moment es va fer d’esquenes a la ciutadania i obeint a determinats interessos particulars”.

Comparteix

Icona de pantalla completa