Diari La Veu del País Valencià
Esquerra Unida demana que el 14 d’abril onege la bandera republicana a l’Ajuntament de València

La coordinadora d’Esquerra Unida (EUPV) de València, Rosa Albert, va anunciar aquest dimecres que la formació d’esquerres ha presentat un escrit dirigit a l’alcalde, Joan Ribó, pel qual sol·licita que la bandera de la República onege en la balconada de l’ajuntament en senyal de record i homenatge a totes les persones que van lluitar “i, fins i tot, van donar la seua vida” per a defensar la llibertat, la igualtat i la justícia social.

Per a Rosa Albert, “és fonamental que no es perda la memòria històrica i que se seguisquen reivindicant els valors que van inspirar la Segona República”. “Per això, seria fonamental que des dels governs denominats ‘del canvi’ es permeteren i fomentaren accions com aquesta”, va afegir.

Albert va recordar que “el pròxim 14 d’abril es compliran 87 anys de la proclamació de la Segona República, ostentant la nostra ciutat durant un període la capitalitat”. “Aquest període va suposar socialment un avanç en drets i llibertats que va ser truncat per l’aixecament militar”, va seguir. “Per això, la ciutat de València hauria de sumar-se a d’altres com Sagunt, que ja ha anunciat que la bandera onejarà en la seua balconada”, va declarar, i va continuar dient que “enguany és més necessari que mai reivindicar els valors de llibertat que va suposar la Segona República davant les retallades que en matèria de llibertats individuals estem vivint”.

La dirigent d’EUPV va explicar que la formació “ha esperat una vegada més que es prenguera la iniciativa per part del govern municipal, però atés que a data d’ahir [per dimarts] no s’havia produït cap iniciativa, vam procedir a presentar una instància per registre d’entrada en la qual se sol·licita que València seguisca l’exemple d’altres ciutats espanyoles”.

Albert va reivindicar també la proposició de llei, registrada pel diputat d’Izquierda Unida al Congrés Ricardo Sixto, per a reformar la llei que regula l’ús de la bandera a l’estat espanyol i donar cobertura a l’exhibició en tot edifici i establiment de l’Administració central, institucional, autonòmica, provincial o municipal, d’altres ensenyes sempre que no contravinguen l’ordenament jurídic i la legislació sobre respecte als drets fonamentals, drets humans i memòria històrica. “Iniciatives com aquesta ajudarien a mantindre viva la memòria històrica, en aquest cas, sense haver d’estar pendents de sancions per part del govern central. Mentrestant, demanem a l’Ajuntament sensibilitat i compromís polític i que no es doblegue a les pressions de l’Administració central”, va concloure Albert.

Comparteix

Icona de pantalla completa