Puig demana a la Santa Faç que l'Ajuntament d'Alacant recupere la "normalitat"

L'alcaldessa en funcions, Eva Montesinos, assegura que cal respectar "la decisió que els ciutadans van prendre al juny"
/ Alacant
12 abril 2018 01:00h
A l\'inici de la peregrinació de la Santa Faç, aquest dijous, a les portes de la concatedral de Sant Nicolau, a Alacant, Puig ha reclamat a la relíquia que hi haja "inclusió social" perquè "ningú es quede al marge".

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat aquest dijous a la Santa Faç que l'Ajuntament d'Alacant recupere "prompte" la "normalitat absoluta" institucional davant un any "decisiu" per al "futur" de la ciutat i per al País Valencià, en el qual treballaran "junts" en "grans projectes". Així, ha confiat a poder "apretar l'accelerador" amb la socialista Eva Montesinos ja com a alcaldessa.

Montesinos ara ocupa el càrrec de manera interina fins que la seua candidatura siga votada en el ple per a designar al substitut del ja exalcalde socialista Gabriel Echávarri, que va dimitir el passat 9 d'abril pel seu doble processament pel suposat fraccionament de contractes en Comerç i per l'acomiadament d'una treballadora temporal de l'Ajuntament, cunyada del portaveu municipal del PP de la localitat.

A l'inici de la peregrinació de la Santa Faç, aquest dijous, a les portes de la cocatedral de Sant Nicolau, a Alacant, Puig ha reclamat a la relíquia que hi haja "inclusió social" perquè "ningú es quede al marge" i que les taxes de reducció de la desocupació continuen "pel bon camí, com en aquests últims anys".

Preguntat sobre si coneixia com anaven les negociacions del PSPV amb la resta de grups i d'edils no adscrits per al ple d'investidura del nou alcalde, al qual es presenta l'alcaldessa en funcions, Eva Montesinos, Ximo Puig ha manifestat que no està "al capdavant de les negociacions". 

"Sincerament, el poble d'Alacant va prendre una decisió a favor d'un govern progressista i aquest és el mandat que crec que cal respectar", ha sostingut. Sobre aquest tema, Montesinos ha afirmat que el que es busca és la "tornada al seny, l'equilibri i sobretot respecte a la decisió que els ciutadans van prendre al juny" i per a açò "estem treballant i segur que ho anem a aconseguir".

Finalment, ha dit que a la Santa Faç li demana poder "dur a terme el projecte que iniciem i que ens queda per acabar". "Per a nosaltres la unitat i el diàleg és el principal en política, és pel que lluitem. És l'ADN del PSPV i és el que pretenem", ha resolt.

next