Diari La Veu del País Valencià
Els empresaris del plàstic presentaran al·legacions contra la prohibició de les càpsules de café

El president de l’Associació Valenciana d’Empresaris de Plàstics (AVEP), Salvador Benedito, ha defensat aquest dijous que “els plàstics han de ser la solució, no el problema” i ha advocat per regular la seua fabricació per a fer-los “més saludables” però en cap cas prohibir-los. “El plàstic és reciclable, el problema és la recollida”, ha subratllat.

Així ho ha manifestat després de conéixer que el Pla Integral de Residus (PIR) que prepara la Conselleria de Medi Ambient –que inicia ara la seua tramitació– preveu prohibir, a partir de 2020, la comercialització de plàstics d’un sol ús quan es puguen substituir per un altre material alternatiu com els bastonets de les oïdes i dels caramels de pal, palletes, coberts de plàstic i les càpsules de café.

Segons l’empresari, “amb la tecnologia que hi ha hui dia es poden separar els materials per a reutilitzar el plàstic”. “Que no ens diguen que és complicat”, ha criticat en declaracions a Europa Press. “Tot es pot reclassificar i reciclar”, ha insistit.

En la seua opinió, s’opta per la “via de la prohibició quan entenem que cal anar per la via reglamental per a establir normes per a aquest tipus de producte”. De fet, “el principal contaminant és l’automòbil i no l’estan prohibint”, ha puntualitzat.

En aquest sentit, ha argumentat que “els plàstics fa molts anys que estan en aquesta societat i han evolucionat fins a no tindre res a veure amb els que es feien fa 50 anys”. En tot cas, el president d’AVEP ha advocat per “un consum més responsable” i “ser conscients que si hi ha plàstic al mar és perquè algú l’ha llançat allà”.

A la Conselleria de Medi Ambient li ha “agraït” que fins ara haja escoltat els empresaris del plàstic i ha apuntat que, quan el PIR passe a exposició pública, l’estudiaran per a presentar les seues al·legacions així com les seues propostes alternatives. “Sempre amb ànim d’entrar a col·laborar com a societat”, ha puntualitzat.

Comparteix

Icona de pantalla completa