Hisenda prioritza la connexió entre la logística i els sectors productius per a transformar el model econòmic

Riba-roja de Túria és una de les 6 àrees més competitives en logística de tot l'Estat
/ València
12 abril 2018 01:00h
Vicent Soler ha assistit a la clausura de l\'I Fòrum Logístic que ha tingut lloc per primera vegada en Riba-Roja del Túria.

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha avançat que el Pla de Transformació del Model Econòmic Valencià "prioritzarà la connexió entre logística i sectors productius per a guanyar competitivitat en els mercats nacionals i internacionals i que la Comunitat Valenciana no perda el tren de la globalització". 

Des del Consell treballen "per a revitalitzar el saber fer i saber vendre dels valencians, acreditat al llarg dels anys per la seua activitat exportadora", ha explicat Soler, que ha afegit que també impulsen "la incorporació de noves tecnologies de producció, noves habilitats i nous procediments a partir de l'explotació de dades massives i tecnologies de disseny de producte". Per al conseller, l'objectiu d'aquesta estratègia és vendre els productes valencians, tant per canals tradicionals com mitjançant plataformes electròniques, i portar-los al client "amb rapidesa i plenes garanties". 

Per a això, veu necessari disposar d'una logística avançada que incorpore coneixement i que "no es limite únicament a traslladar mercaderies als clients, sinó que també els aporte informació sobre què i quan han de fabricar, i sobre què, quan i on poden comprar per a optimitzar la seua activitat i fer més competitives les seues empreses". 

Vicent Soler ha realitzat aquestes declaracions durant la clausura del I Fòrum Logístic que ha tingut lloc per primera vegada a Riba-roja de Túria. La trobada, de caràcter estatal, ha reunit els alcaldes del denominat grup G-6, que agrupa les sis àrees de major potencial logístic d'Espanya, Arteixo, Arrasate, Martorell, Riba-roja de Túria, Antequera i Mèrida, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Aquestes sis àrees, que han sigut seleccionades per la seua localització altament competitiva, concentren una gran capacitat de desenvolupament logístic per representar importants nodes de connexió entre el sistema radial de carreteres de l'Estat i els grans corredors perifèrics per al transport de mercaderies.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next