Més de 900 pel·lícules es presenten a concurs en la secció oficial de Cinema Jove

La Trobada Audiovisual, dedicada al talent cinematogràfic dels estudiants, ha rebut 84 cintes

La 33a edició del Festival Internacional de Cinema de València-Cinema Jove ha rebut més de 900 pel·lícules per a participar en les seccions oficials a concurs del certamen que tindrà lloc a la ciutat del Túria entre el 22 i 29 de juny.

Cinema Jove és el festival dedicat a la cinematografia emergent organitzat per l'Institut Valencià de Cultura (IVC) amb l'objectiu d'atraure el talent audiovisual emergent i servir de plataforma per al millor cinema internacional realitzat per joves. "Ens alegra comprovar que continua vigent la voluntat de directors de tot el món d'estrenar les seues obres a Cinema Jove. El nostre festival continua suscitant l'interés de realitzadors debutants que estan fent les primeres obres o acaben d'eixir de les universitats o escoles de cinema", ha declarat sobre aquest tema el director del festival, Carlos Madrid.

Enguany s'han inscrit un total de 919 pel·lícules a concurs per a la selecció dels curts i llargs que formaran part de la Secció Oficial. Les obres presentades en les dues categories per a optar als premis del certamen procedeixen de 55 nacionalitats diferents. "Si bé hi destaca la presència de països vinculats políticament i històricament a Espanya, com els pertanyents a Europa i Iberoamèrica, també ens alegrem de rebre pel·lícules de cinematografies tan allunyades com Malàisia, Nova Zelanda, l'Iraq, Barbados o Bangladesh", detalla Madrid.

La major part dels títols, un total de 311, procedeixen de l'Estat. Els segueix en quantia la presència europea, amb 398 films, principalment de França i Alemanya, amb 80 cadascun d'aquests, i Iberoamèrica, que aglutina 85 pel·lícules.

Educació cinematogràfica

Per la seua banda, la Trobada Audiovisual de Joves ha rebut 84 curtmetratges de tot l'Estat per a la selecció de les peces que es presentaran durant els tres dies que dura aquest certamen, dedicat a l'educació cinematogràfica en el transcurs de Cinema Jove.

La mostra consta de tres categories: en la Categoria A, que comprén els realitzadors de fins a 12 anys (estudiants d'Infantil i Primària), s'hi han inscrit 22 curts; en la B, destinada a estudiants de Secundària i Batxillerat d'entre 13 i 18 anys, se n'han presentat 28, i finalment, a la C, on es promou el treball d'estudiants de Cicles Formatius d'Imatge, Universitats, altres centres de formació i associacions juvenils d'edats compreses entre els 16 i els 24 anys, s'han enviat 34 projectes. El comité de selecció de la Trobada passarà un primer sedàs de les obres per a la seua projecció entre el 27 i el 29 de juny de 2018.

El certamen constarà de projeccions dels curtmetratges seleccionats. En finalitzar cada sessió, un grup de professionals cinematogràfics orientarà els alumnes a través d'un taller de formació.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat