Teresa Broseta i Purificació Mascarell guanyen els Premis Literaris d'Algemesí

El guardó de narrativa infantil Enric Lluch ha distingit l'obra 'Centre comercial L'Oblit', mentre que el de poesia ha sigut per al poemari 'Poesia de nit i de dia'
/ València
13 abril 2018 01:00h
Teresa Broseta i Purificació Mascarell, guanyadores de la primera edició dels Premis Literaris d\'Algemesí.

El guardons de la primera edició dels Premis Literaris Ciutat d'Algemesí, impulsats per Andana Editorial, l'Ajuntament d'Algemesí i la Fundació Caixa-Cooperativa, ja tenen nom propi. Les escriptores Purificació Mascarell i Teresa Broseta, en la modalitat de narrativa i poesia infantil respectivament, han guanyat aquesta primera convocatòria, que dóna un nou impuls al panorama de la creació literària i editorial.

Les guanyadores van recollir el premi aquest divendres 13 d’abril durant l'acte de lliurament, que va tindre lloc al Teatre Municipal d'Algemesí, on van assistir prop de 200 persones, entre les quals cal destacar la presència del conseller de Cultura, Vicent Marzà, i l'alcaldessa d'Algemesí, Marta Trenzano.

Els llibres guardonats es van presentar al mateix acte de lliurament i, a partir de la pròxima setmana, ja es poden trobar a les llibreries, va destacar l'editorial algemesinenca en un comunicat. A més, les obres també estaran disponibles per a la festivitat del dia del llibre, el pròxim 23 d'abril, i també per a les Fires de llibres, que se celebren aquest mes d'abril.

Premi de narrativa Enric Lluch

El primer premi de narrativa Enric Lluch –dedicat al prolífic escriptor d'Algemesí–, està dotat amb 3.000 euros per l'Ajuntament i ha sigut per a l'obra Centre Comercial l'Oblit, de Purificació Mascarell. Es tracta d'una història adreçada a lectors a partir 8 anys que trasllada el lector a l’any 2038, on dos germans decideixen anar a visitar un singular centre comercial al qual diuen que van a parar totes les coses que perden els xiquets. L'aventura els farà conéixer botiguers estrambòtics, productes impensables i xiquets molt diferents a ells. Un llibre on els lectors podran gaudir de la lectura i també reflexionar sobre el passat i el futur i descobrir que estan més prop del que sembla.

Purificació Mascarell és una jove escriptora que debuta en el món de la literatura infantil. Nascuda a Xàtiva en 1985 és doctora en Filologia Hispànica amb Premi Extraordinari, investigadora del teatre espanyol i de la cultura valenciana, crítica literària i escriptora. Centre comercial L'Oblit és el seu primer llibre de literatura infantil però abans ha publicat l'obra de teatre Cavallers o l'assaig La revolució va de bo! La modernització de la pilota valenciana, ambdós en PUV.

Primer premi de poesia infantil

El Premi Fundació Caixa-Cooperativa d’Algemesí de poesia infantil té una dotació de 3.000 euros. La guanyadora de la primera edició és l'obra Poesia de nit i de dia, de Teresa Broseta. El llibre recorda que la poesia està present en molts moments quotidians dels més menuts. Els versos sonen a tots els racons i a tots els instants de la vida dels infants. Hi ha poesia de bon matí i l'hora d'anar a llit, quan aprenen les taules de multiplicar o quan dibuixen, a l'hora d'esmorzar i a l'hora de sopar, quan van a la fira o quan van al parc, quan aprenen a anar en bicicleta i quan somien de nit.

Purificació Mascarell i Teresa Broseta, aquest divendres als Premis Literaris d'Algemesí. / ANDANA EDITORIAL

Teresa Broseta (Valencia, 1963) és llicenciada en Ciències de l'Educació per la Universitat de València i en Filologia Hispànica per la UNED i treballa a l'Administració. A més, ha rebut diversos premis literaris: Carmesina, Vicent Silvestre, Luna de Aire, Xaro Vidal, Vila de les Alqueries, Ciutat de Sagunt, Ciutat de Benicàssim, Alfons el Magnànim i d'altres. L'any 2001 va publicar la seua primera obra, La botiga del Carme (Ed. Bullent).

Conrea especialment la literatura infantil, en tots els gèneres: narrativa (Lestiu dels pirates, Berenars amb Cleopatra, ¡Hermanos hasta en la sopa!, El flautista valent, Una caja llena de dientes, L'escarabat de Khalili, Unes vacances de profit, Supermara superheroïna per sorpresa...), poesia (Zumo de lluvia, El núvol enamorat i altres contes en vers) i teatre (No puges a l'andana, Rellotge de cucut, Pintura fresca). Ha publicat també narrativa i teatre per a adults (El soplo de la vida, Ayrin de les Alcusses, La casa de nuestros sueños, El dia de demà).

next