Diari La Veu del País Valencià
Francesc Roig substitueix Victor Medina al capdavant de Joves PV

Francesc Roig ha sigut triat aquest dissabte com a nou secretari general de Joves PV – Compromís. La militància ha ratificat la candidatura de Roig, l’única que es presentava, a les urnes. Des d’aquest dissabte, Roig serà el substitut de Victor Medina, que estava al capdavant de l’organització juvenil des de la dimissió en 2017 del secretari general electe, Quique Castelló.

El congrés ordinari de Joves PV, organització que engloba els joves del Bloc i Gent de Compromís, s’ha celebrat a l’auditori Joaquim Rodrigo de Sagunt amb l’objectiu de triar la nova coordinadora. Aquesta està formada per la candidatura guanyadora, que en aquest cas ha sigut l’única que s’ha presentat, i es completa amb més persones que van per llista oberta. En total, estan cridats a les urnes 480 militants. Finalment la nova coordinadora ha estat triada amb 65 vots a favor, 6 nuls, 12 blanc.

A més a més, també han aprovat els nous estatuts i la ponència política de la formació. A banda del secretari general i la resta de la coordinadora, es trien també els membres de la comissió de transparència i garanties, així com els consellers nacionals del bloc i els consellers generals de Compromís.

En el seu últim acte al capdavant de la formació, Victor Medina ha definit Joves PV com una agrupació valencianista, feminista, d’esquerres, ecologista i republicana.

Posicionaments destacats

La polèmica sobre el suposat finançament il·legal del Bloc ha sigut un dels temes tractats al Congrés. Joves PV ha decidit aprovar una proposta de resolució relativa a les investigacions de les despeses de la campanya del Bloc de 2007. Els militants han reiterat que cal fer un “seguiment crític de la informació” i han insistit en la necessitat que el partit siga “exemplar en la lluita contra la corrupció”.

La situació política a Catalunya ha sigut un altre dels temes a tractar. Així, els militants han mostrat el seu suport als presos polítics i han fet una crida a la llibertat d’expressió.

Joves PV ha posat també de manifest el seu rebuig a la maternitat subrogada. En aquest sentit, han afirmat que estan en contra “de qualsevol tipus de mercantilització i contracte privat, amb o sense compensació econòmica i de qualsevol altre tipus, que implique la vulneració dels drets humans, de les dones i de la infància”.

Comparteix

Icona de pantalla completa