Diari La Veu del País Valencià
Prop de 2.000 persones segueixen les passes de Miguel Hernández per a recordar la seua figura

Prop de 2.000 persones s’han inscrit per a iniciar aquest cap de setmana La Senda del Poeta en homenatge a Miguel Hernández, tres dies per a recórrer la seua biografia, versos i els espais que van marcar la vida del poeta d’Oriola. Aquesta activitat, que organitza des de fa dues dècades l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), es duu a terme fins al diumenge 15, detalla la Generalitat en un comunicat.

Els senderistes es van concentrar divendres al Rincón Hernandiano d’Oriola (Alacant), ciutat natal de Miguel Hernández. Allí van recollir el seu passaport-poemari La Senda del Poeta, que serà segellat en cadascuna de les parades.

El recorregut travessa deu ajuntaments: Oriola, Redovà, Callosa de Segura, Coix, la Granja de Rocamora (Baix Segura), Albatera, Sant Isidre, al Baix Segura, Crevillent (Baix Vinalopó), Elx i Alacant. També passa per la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx, l’Associació d’Amics de Miguel Hernández, la Fundació Cultural Miguel Hernández i la Càtedra Miguel Hernández.

Es tracta d’una iniciativa de caràcter cultural, turístic i mediambiental que participa en el concepte d’oci educatiu i promou valors com la participació, la memòria democràtica, la convivència intergeneracional i la solidaritat grupal. Amb aquests ingredients, l’activitat està especialment enfocada als joves. L’IVAJ organitza des de fa 20 anys aquesta activitat pels llocs més singulars i significatius de la vida i obra de Miguel Hernández en col·laboració amb la Diputació d’Alacant.

Comparteix

Icona de pantalla completa