Diari La Veu del País Valencià
El PPCV es persona en la causa del suposat finançament irregular del PSPV i del Bloc

El PPCV s’ha personat en la causa que investiga el presumpte finançament irregular en 2007 del PSPV i el Bloc –formació majoritària en Compromís– per a conéixer l’abast de les pràctiques investigades per diferents jutjats i “arribar fins a les últimes conseqüències”.

Així ho ha anunciat aquest dissabte la secretària general dels populars, Eva Ortiz, amb l’objectiu de “conéixer de prop les implicacions dels destacats membres dels partits que hui estan governant la Comunitat Valenciana”. Ha exigit així “coherència” als dos partits després d’haver-se passat “anys donant lliçons de moral i ètica”, informa el PPCV en un comunicat.

El passat divendres va transcendir que la titular del jutjat d’instrucció número 21 de València assenyalava en la sentència de gener que en la recerca oberta es va posar en relleu “l’existència d’irregularitats pràcticament en la totalitat dels expedients de contractació” amb l’empresa Crespo Gomar, algunes solament administratives però unes altres “que van més enllà i podrien ser constitutives d’infracció penal”.

Per la seua banda, el vicesecretari del PSPV, Manolo Mata, va defensar aquest divendres, després de conéixer el contingut de la interlocutòria, que de l’escrit es conclou que “no hi ha trama, no hi ha finançament il·legal ni diners negres”. I, el president de les Corts, Enric Morera, va considerar que la interlocutòria “arxiva les actuacions contra el Bloc” per presumpte finançament irregular, la qual cosa suposa una “bona notícia pel que fa a l’honorabilitat i el prestigi” del partit.

Aquest dissabte, el subsecretari general del PSPV, Manolo Mata, ha assegurat que “el PP no aconseguirà embrutar el bon nom del govern del Botànic”. Mata ha subratllat en un comunicat que “els valencians tenen un govern que no ha tingut ni un sol front judicial que escometre, perquè tota la gestió es fa amb transparència i normalitat”.

No obstant això, per a la dirigent del PPCV, “l’acte no deixa espai per a l’alegria o l’alleujament, sinó per a la preocupació”, perquè “parla d’irregularitats pràcticament en la totalitat dels expedients de contractació que podrien ser constitutius d’infracció penal: parla de finançament irregular, falsedat documental amb caràcter continuat, contractacions amb ministeris i citacions imminents a membres d’aquestes formacions”.

De fet, Ortiz ha subratllat que en aquesta resolució “hi ha més motius per a contenir l’alè que per a soltar-ho”, ja que veu els fets descrits com “demolidors, tan greus que posen en escac i mat el present i el futur de molts membres d’aquestes formacions”. “Els valencians mereixen saber com se’ls ha enganyat i quin tipus de dirigents gestionen els seus diners”.

Comparteix

Icona de pantalla completa