Diari La Veu del País Valencià
El PSPV demana a Rajoy que incloga en els pressupostos 200 milions d’euros per a lluitar contra la violència masclista

El grup socialista en les Corts ha presentat una proposició no de llei (PNL) en la qual exigeix al president del govern, Mariano Rajoy que incloga en el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2018 els 200 milions d’euros compromesos en el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, segons ha informat el partit en un comunicat.

La proposta de la responsable d’Igualtat, Rosa Mustafá, i la secretària d’aquesta àrea i diputada Rosa Peris insta Rajoy a respectar “el contemplat i signat per tots els grups en el pacte, on s’assenyala que els PGE destinaran un increment anual de 100 milions per a les comunitats i 20 per als ajuntaments durant els pròxims cinc anys”.

La PNL també arreplega la petició a la Generalitat perquè sol·licite a la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, que convoque de forma urgent la conferència sectorial d’igualtat específica, per a tractar l'”incompliment” del govern amb aquest pacte. Es tracta d’un acord que la responsable d’Igualtat ha recordat que es va aprovar en el Congrés i vincula directament a tots els partits, poders de l’Estat, administracions autonòmiques i locals amb l’eradicació de la violència de gènere.

Per tant, ha advertit que “no es podrà avançar en l’eradicació de la violència masclista i en l’atenció específica a les dones si no s’estableixen aquests mecanismes de coordinació i per descomptat si no es doten dels recursos econòmics adequats”. Ha qualificat així aquest “nou incompliment” per part de l’executiu d'”irresponsable i inadmissible”. “Estem parlant dels recursos necessaris per a acabar amb una xacra que dia a dia colpeja la societat i especialment les dones”, ha manifestat.

Per a la secretària, “aquest nou incompliment de Rajoy se suma a una llarga llista que especialment afecta la Comunitat Valenciana”.

Comparteix

Icona de pantalla completa