Diari La Veu del País Valencià
Pensionistes de tot el país reclamen uns ingressos dignes

Centenars de persones han marxat pels carrers de València en rebuig a la congelació de les pensions i contra les retallades socials per a reclamar un sistema de pensions digne i perquè s’assegure la seua viabilitat futura. Amb el lema ‘No a la congelació de les pensions, no a les retallades socials’ en la pancarta de capçalera, la manifestació ha estat liderada pels secretaris generals d’UGT-PV, Ismael Sáez, i CCOO-PV, Arturo León, que han mostrat la seua satisfacció per la resposta de “majors i també joves” davant aquesta convocatòria.

La cita, que s’ha repetit a Alacant, Castelló i Elx, s’emmarca en el centenar de mobilitzacions que entre el divendres i aquest dilluns han convocat els sindicats UGT i CCOO en tot l’estat espanyol en defensa d’unes pensions dignes i perquè el govern les revaloritze i assegure la seua viabilitat. Corejant consignes en favor de les pensions i contra el govern i proveïts de banderes i globus, els manifestants han arribat des de la plaça de l’Ajuntament fins a la delegació del govern, on han intervingut a més de Sáez i León, responsables dels jubilats de tots dos sindicats i el portaveu de la Coordinadora de Gent gran.

El secretari general d’UGT, Ismael Sáez, ha denunciat l'”estafa que suposa la reforma del sistema de pensions que va imposar el PP” perquè, ha defensat, “és mentida que no siga sostenible” i ha assegurat que el problema és “el repartiment desigual de la riquesa”. Ha demanat un “govern fort” perquè un de feble “fa més febles els pensionistes, ancians, xiquets i treballadors” i s’ha preguntat “com és possible que un país pobre fóra capaç de generar una guardiola de pensions de més de 65.000 milions i ara, que Espanya és més rica, aquest sistema siga deficitari”.

En la mateixa línia, Arturo León ha posat l’accent que “existeix un problema de desigualtat i falta de redistribució de la riquesa en un context d’una economia que creix a un mitjana del 3%” i ha rebutjat l'”anàlisi i la recepta” del govern que “ha posat en solfa” el sistema de pensions. Tots dos han coincidit en la necessitat de derogar el reial decret de 2013 que reformava el sistema de pensions i la reforma del mercat laboral que, segons León, ha provocat “problemes d’ingressos en el sistema i lloc en solfa la seua viabilitat”.

També ha apuntat a una reforma fiscal per a igualar la pressió fiscal a altres països europeus per a millorar la protecció i el servei públic de pensions amb “impostos” i ha reclamat “consens econòmic i social” per a garantir el sistema “com va ocórrer durant el Pacte de Toledo”. De la mateixa forma, Sáez ha cridat els partits polítics i la societat a prendre consciència del problema i a “cercar solucions consensuades”.

Comparteix

Icona de pantalla completa