Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de Castelló es proposa conservar 198 arbres monumentals

La Diputació de Castelló destinarà 20.000 euros a afavorir la conservació dels 198 arbres monumentals i singulars de titularitat pública de la seua demarcació com un actiu mediambiental i cultural dels municipis, segons ha informat la institució provincial en un comunicat.

Amb aquest objectiu, ha aprovat les bases i la convocatòria que regiran la concessió de subvencions per 20.000 euros perquè els consistoris que compten amb exemplars inclosos dins del Catàleg d’Arbres Monumentals i Singulars, un total de 49, puguen beneficiar-se d’aquesta actuació.

Així ho ha destacat el diputat responsable de Mitjà Natural, Antonio Cases, a l’hora d’assenyalar que aquesta subvenció es proposa “garantir la supervivència d’uns arbres que en moltes ocasions són mil·lenaris i que formen part del patrimoni natural”.

Aquestes ajudes incideixen en la importància de protegir-los, cuidar-los i donar-los a conéixer entre les persones que ens visiten, segons ha afegit el diputat. En aquest sentit, Cases ha posat com a exemple els 58 exemplars d’Olea europaea de la Jana, el municipi amb més arbres monumentals catalogats de la província gràcies a les seues oliveres mil·lenàries.

Al costat de la Jana, els altres municipis que poden sol·licitar la subvenció són Aín, Albocàsser, Alcalà de Xivert, l’Alcora, Almedíxer, Altura, Ares del Maestrat, Atzeneta del Maestrat, Begís, Benafigos, Benassal, Benicarló, Benicàssim, Borriana, Borriol, Cabanes, Càlig, Canet lo Roig, Castelló de la Plana, Cortes d’Arenós, Culla, Forcall, Xèrica, Llucena, Moncofa, Morella, Navas, Olocau del Rei, Onda, Peníscola, Portell de Morella, Sant Jordi, Sant Mateu, Sogorb, Suera, el Toro, les Useres, Traiguera, la Vall d’Alba, Vallibona, Vilafamés, Vilanova d’Alcolea, Vila-real, Vilafermosa, Vinaròs, Vistabella, Viver i Sucaina.

Comparteix

Icona de pantalla completa