València ven a Tianjin les "condicions favorables" del seu port

L'Autoritat Portuària de València ofereix al port natural de Pequín la seua tecnologia per a la gestió de contenidors
16 abril 2018 01:00h

Incrementar els 40.000 contenidors anuals que defineixen la relació comercial entre el Port de València i el de Tianjin. Aquest és l'objectiu de la visita que la delegació institucional i empresarial valenciana ha realitzat aquest dilluns al considerat port natural de la capital xinesa. Abans, al matí, la delegació ha sigut rebuda per les autoritats locals de Tianjin. 

Acompanyat del president de l'Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, el president de la Generalitat ha conegut de primera mà el port natural de Pequín, que és un dels 10 més importants del món. Un port amb el qual el de València ja té una relació comercial "menys important del que seria desitjable", segons el president, que es tradueix en 40.000 contenidors anuals. 

La missió de l'APV, la Confederació d'Empresaris Valencians i les Cambres de Comerç, amb el suport del Consell, ha sigut vendre les "condicions favorables" del port de València per a tractar d'incrementar la relació comercial amb Tianjin. Segons ha explicat Aurelio Martínez moments abans de la reunió amb els dirigents del port xinés, la "decisió final" d'enviar contenidors a Europa a través del port de València és de les empreses i del port xinés, de manera que el treball de l'APV es limita a explicar les "bones condicions econòmiques, de seguretat i mediambientals" que ofereix València, que ja és el principal port del Mediterrani. 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat els efectes positius sobre l'economia valenciana que tindria aconseguir una major quota de "col·laboració" amb el port de Tianjin, atesa la seua importància en el trànsit comercial entre la Xina i Europa. Puig ha recordat que des de setembre de 2017 hi ha un conveni firmat entre els dos ports, que en aquest viatge es tractarà d'impulsar i aprofundir i que seria "beneficiós" ampliar al de Castelló, també present en la reunió.

Per la seua banda, el president de l'APV, Aurelio Martínez, ha detallat que la intenció del port de València és oferir al port de Tianjin diverses opcions per a ampliar la col·laboració actual. La primera d'elles és oferir la tecnologia desenvolupada pel port de València per a la gestió de contenidors, que és compatible amb la xinesa, i la segona, conéixer l'experiéncia de Tianjin en matèria mediambiental i de seguretat per a poder aplicar en l'ampliació nord del port.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next