Diari La Veu del País Valencià
El PSPV esmenarà 338 milions dels PGE perquè el País Valencià arribe a la mitjana en inversions

El PSPV té clar que els recentment aprovats Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) “continuen amb la coherència de les retallades i el menyspreu cap a l’agenda valenciana”. Per això, presentaran diverses esmenes per a reclamar 338 milions d’euros amb l’objectiu que el País Valencià arribe a la inversió mitjana per habitant. Així ho han indicat aquest matí el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i el diputat nacional Herick Campos en una roda de premsa.

Tal com ha explicat Campos, l’objectiu de les esmenes és corregir “una triple discriminació”: la falta d’inversió, la no execució d’eixos pressupostos i la no previsió d’una reforma del sistema de finançament. El també coordinador dels Pressupostos dels Diputats i Senadors del PSPV ha recordat que des que Puig va lliurar al ministre de Foment, en desembre de 2016, els informes d’infraestructures, no s’ha produït cap mena d’actuació. “No és que no hi haja diners, és que hi ha diners però no s’inverteixen al nostre territori”, ha lamentat. Així mateix, ha afegit que tenen previst exigir al govern espanyol que mantinga una reunió amb la Generalitat per a coordinar les infraestructures.

Així, les principals reivindicacions seran el Corredor Mediterrani, les millores en la xarxa de rodalia i la liberalització de l’AP-7. Campos ha ressaltat que durant l’últim mandat socialista, en plena crisi econòmica, es va fer “un gran esforç” per a connectar Madrid amb València i que, per tant, ara és l’hora que el govern de Rajoy s’encarregue de finalitzar projectes com la connexió entre València-Barcelona, entre els diferents municipis valencians i també amb la resta d’Europa. Quant a l’AP-7 ha posat una data límit: “L’1 de gener de 2020 haurà d’estar lliure de peatge”. D’altra banda, la neteja dels caudals, les inversions en la costa valenciana i el suport als sectors del turisme i agroalimentari també formaran part de les esmenes.

Bonig, convençuda que el govern espanyol “aposta per la Comunitat”

La presidenta del Partit Popular, Isabel Bonig, no ha mostrat cap rebuig als PGE. “Està clara l’aposta del govern [espanyol] per la Comunitat”, ha declarat aquest matí a Alcoi en un acte on ha tingut lloc l’obertura al trànsit del pont Fernando Reig i acompanyada pel ministre d’Infraestructures, Íñigo de la Serna.

La líder dels populars valencians no ha volgut perdre l’ocasió de convidar la resta de partits polítics a donar suport als PGE i ha assegurat que les infraestructures bàsiques dels país estan integrades en ells, com ara “els accessos a l’aeroport, els accessos viaris i ferroviaris i el Corredor Mediterrani”.

Davant de les nombroses crítiques formulades del PSPV cap als PGE, Bonig s’ha mostrat contundent: “Així com critica els PGE, caldrà preguntar-se què farà Puig amb els 3.000 milions d’euros més que té. No sabem quan acabarà la línia 9 del TRAM ni l’obra del túnel de la Serra Grossa. Sembla que Puig fuig a Xina per a no donar resposta sobre el presumpte finançament irregular que afecta el seu partit”.

Comparteix

Icona de pantalla completa