Diari La Veu del País Valencià
El ple d’investidura per a substituir Echávarri se celebrarà aquest dijous

El ple d’investidura de la persona que succeirà el socialista Gabriel Echávarri com a alcalde d’Alacant se celebrarà aquest dijous a partir de les 9.30h, segons han informat aquest dilluns fonts de l’alcaldia.

L’alcaldessa accidental i candidata del PSPV-PSOE, Eva Montesinos, necessita 15 vots per a presidir la corporació municipal i, per a això, necessita el suport de, com a mínim, un dels dos regidors no adscrits o trànsfugues: Nerea Belmonte (ex de Guanyar Alacant) o Fernando Sepulcre (ex de Ciutadans). Així es desprén després de la previsible negativa del PP a donar suport a la seua opció i al rebuig expressat pels cinc regidors de Ciutadans.

Si Montesinos no aconsegueix el vot de Belmonte o Sepulcre, els anunciats suports del PSPV-PSOE i dels seus exsocis de govern, Guanyar i Compromís, li seran insuficients i l’alcalde seria el popular Luis Barcala, ja que el PP va ser el partit més votat en les eleccions municipals de maig de 2015.

La corporació municipal alacantina està formada per 8 regidors del PP, 6 del PSPV-PSOE, 5 de Guanyar i Ciutadans, 3 de Compromís i els dos no adscrits.

Comparteix

Icona de pantalla completa