Diari La Veu del País Valencià
Compromís demana al govern espanyol mesures contundents contra les agressions ultres

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha exigit al govern espanyol que actue de manera contundent per a posar fi a l’increment d’agressions de l’extrema dreta que, segons ha explicat, han ocorregut a la ciutat de València en els darrers mesos. El senador no sols s’ha referit als actes violents viscuts durant algunes manifestacions cíviques, com ara la del passat 9 d’Octubre, sinó també a les constants agressions indiscriminades de grups nazis a ciutadans durant diversos caps de setmana produïdes “amb total impunitat”.

En un comunicat, Mulet ha demanat a l’executiu de Mariano Rajoy que explique les “mesures que ha adoptat o pensa adoptar al respecte”. Així mateix, el senador també li qüestiona si “pensa demanar dades als hospitals públics de la ciutat per a comprovar aquestes agressions”. Segons Compromís, la resposta s’ha basat a exposar que s’ha creat l’Oficina Nacional de lluita contra els Delictes d’Odi formada per components de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat. No obstant això, en la resposta que l’Estat ha remés a la coalició valencianista li recorda que “qualsevol fet que puga constituir un presumpte delicte pot denunciar-se als jutjats o a les dependències policials”.

Dades “escandaloses” d’agressions

Segons les últimes dades sobre incidències per ingressos o atencions hospitalàries aportades pel Consell, en el període de 2015 fins al 2017 un total de 5.831 persones han sigut ateses en urgències per agressions, únicament durant els caps de setmana i en la capital, més de 1.900 cada any i hi ha hagut 163 ingressos per agressió.

El parlamentari ha aclarit que, “òbviament, no totes les agressions són provocades per grups d’extrema dreta, però es tracta de dades escandaloses”. I ha afegit que moltes d’aquestes agressions no arriben als hospitals ni són denunciades per por o perquè no s’han produït lesions que necessiten tractament hospitalari.

Comparteix

Icona de pantalla completa