Els regidors d'Acord Ciutadà i Guanyem dimiteixen per la celebració de les Paelles Universitàries a Montcada

Els dos edils acusen el PSPV, que queda en minoria en el govern local, de celebrar el "macrobotelló" "sense llicència per a vendre alcohol"
/ València
16 abril 2018 01:00h
Les Paelles Universitàries van haver de buscar una altra ubicació perquè la Marina de València els va tancar la porta en aquesta edició.

Els regidors de Acord Ciutadà, Vicent Conejero, i Guanyem Montcada, Manolo García, han abandonat el govern local d'aquesta localitat de l'Horta Nord després de la celebració de la macrofesta de les Paelles Universitàries que van tindre lloc el passat divendres, així com altres desacords amb els seus socis de govern.

Ambdues formacions han emès sengles comunicats en les seues xarxes socials en els quals han atribuït la seua eixida de l'equip de govern local a "l'incumplemt per part del Grup Socialista dels acords anteriors per a reactivar el pacte de govern", concretament pel que fa a "transparència i gestió compartida", la qual cosa han considerat "una pèrdua de confiança" que els ha obligat a renunciar a les seues funcions de govern.

Conejero i García formaven part de l'equip de govern municipal al costat del PSPV, que té cinc regidors (una d'elles l'alcaldessa, Amparo Orts), i amb els quals formaven un govern en minoria amb set dels 21 regidors del consistori. Així, els socialistes es queden solos en el govern municipal.

En declaracions a Europa Press, des d'Acord Ciutadà han assenyalat que la celebració de les Paelles Universitàries –que han titllat de "macrobotellón sense cap benefici"– ha sigut "la gota que ha vessat el got" en la seua relació amb el grup socialista, i han explicat que aquesta actuació "evidencia la forma de funcionar del PSOE".

Així, els han acusat de "falta de transparència" en la seua gestió, i han destacat que ja havien tingut molts "encontres" amb els socialistes anteriorment en qüestions com el suport als festejos taurins o al Pla d'ajust del consistori. Des de Guanyem Montcada, per la seua banda, l'edil Manolo García ha assenyalat que no ha participat en la gestió d'aquest esdeveniment i ha responsabilitzat al regidor de Festes del municipi, el socialista Martín Pérez, de la seua realització.

Per a García, que les Paelles se celebraren sense "cap informe tècnic" i, segons ha afirmat, "sense llicència per a vendre alcohol", és un "greu incompliment del PSOE" del pacte, la qual cosa ha motivat la seua eixida de l'equip de govern municipal. Així, ha assenyalat que d'haver-se produït la dimissió de l'edil per aquesta qüestió, Guanyem continuaria en el govern. Així, ha mantingut que aquest festival es va realitzar en un lloc situat en un polígon però "molt prop d'unes finques" i d'un col·legi, la qual cosa va generar, ha explicat, "problemes per als veïns". "No va passar res perquè va haver-hi molta seguretat", ha admès, encara que ha manifestat que en Guanyem "no estan per la labor" de potenciar aquest tipus d'oci que "no han volgut a València".

CS: "Mort anunciada"

Per la seua banda, el portaveu de Ciutadans (Cs) de Montcada, Jesús Gimeno, ha qualificat de "mort anunciada" la ruptura del govern municipal mitjançant un comunicat: "No sabíem quan anava a succeir, però estava clar que ocorreria perquè l'única cosa que unia a les tres formacions era l'adversari polític", ha afirmat.

En aquest sentit, ha concretat que "el seu únic objectiu era desbancar al PP, però no tenien ni tenen un projecte per a Montcada". "És el que des de Cs hem vingut denunciant des de fa tres anys quan el caos es va instal·lar en l'ajuntament", ha subratllat.

"La dimissió dels regidors de Guanyem i Acord Ciutadà després de la celebració de les paelles universitàries és una evidència més del desastre que ha suposat aquest tripartit per a Montcada", ha destacat. La renúncia de Conejero i García deixa al grup municipal socialista com a única formació en el govern d'aquesta localitat de l'Horta Nord, amb sol cinc diputats. Segons ha indicat García, l'alcaldessa haurà de signar en els pròxims dies el nou repartiment de competències i acceptar la dimissió dels regidors.

next