Diari La Veu del País Valencià
El PPCV llança sospites d’obstrucció a la justícia en la causa pel finançament de PSPV i Bloc

El PPCV interposarà “una queixa davant del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i demanarà la compareixença de la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, arran de “les informacions aparegudes en alguns mitjans de comunicació” i les manifestacions fetes per la jutgessa que va instruir la investigació del finançament del PSPV i Compromís al voltant de “la manca de mitjans per a fer una pericial i la ingerència política de l’actual Consell” en la investigació.

“Per la interlocutòria i per informacions periodístiques sabem que no hi ha hagut provisions de fons des de fa temps per a demanar un perit per a la causa. Em sorprén molt i em sembla molt greu que hagen hagut d’eixir del la Comunitat Valenciana algunes actuacions de la jutgessa per a portar endavant un treball seriós i responsable”, ha assegurat la diputada i número dos del PPCV, Eva Ortiz, en una compareixença, aquest dimarts, a les Corts.

A partir d’aquestes dades, Ortiz ha estés un dubte al voltant de l’actuació dels membres del govern del Botànic: “Tenim les suficients sospites que hi ha una manca d’ètica i moral per part de responsables d’aquest govern”.

Per això ha demanat explicacions i que “es prenguen precaucions” perquè, al seu parer, la investigació no ha fet més que començar, tot i que la interlocutòria de la jutgessa descarta esbrinar res més al voltant del finançament dels partits.

  • Eva Ortiz: “Sembla que hi hagut alguna mena d’ingerència política per part de l’actual Consell”.

La diputada del PPCV ha criticat Ximo Puig per viatjar “a la Xina sense donar explicacions” i s’ha preguntat si per a “la propera sessió de control l’enviaran a Austràlia o Alaska”. També s’ha declarat sorpresa per la satisfacció expressada per Bloc i PSPV arran de fer-se pública la interlocutòria judicial i els ha demanat que, per “coherència, s’apliquen les lliçons de moral i ètica que han donat als altres”. Ha citat, en aquest cas, Mónica Oltra i Enric Morera. Ortiz ha advertit que, “com a mínim, hi ha dos assessors de Compromís i el PSPV que haurien d’haver donat alguna explicació”, en referència a José Manuel Orengo i Lluismi Campos.

Ortiz també ha llançat missatges als partits que no formen part del Consell. Ha demanat coherència a Ciutadans perquè “trenquen el pacte de govern a Gandia amb el PSPV” i demanen “expedients” a l’ajuntament. Als membres de Podem els ha alertat que “els seus socis del Botànic els estan enganyant i els estan prenent el pèl”.

Comparteix

Icona de pantalla completa