Els refugis, la muralla àrab i els animals inanimats: com celebrar a València el Dia dels Monuments

L'entrada a tots els museus i monuments de la ciutat serà gratuïta aquest dimecres
/ València
17 abril 2018 01:00h
Una de les visites guiades està centrada en els refugis antiaeris i el bombardeig de València durant la Guerra Civil.

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals, ha programat una sèrie d'iniciatives per a celebrar el Dia Internacional dels Monuments i Llocs Històrics, que es commemora aquest dimecres, 18 d'abril. L'entrada a tots els museus i monuments serà gratuïta i, a més, hi haurà visites guiades per alguns dels llocs més emblemàtics de la ciutat.

"La dignificació i la promoció dels espais culturals i els monuments històrics de València estan donant molt bon resultat i la gent està responent, com ho demostren les xifres molt positives de visitants durant el primer trimestre de l'any. La celebració del Dia Internacional dels Monuments i Llocs Històrics és un motiu més per a continuar avançant en el mateix sentit i continuar difonent la gran oferta cultural i patrimonial de la nostra ciutat", ha afirmat la regidora de Cultura, Glòria Tello.

Tello ha destacat la preparació de sis visites guiades molt especials. La primera d'elles està centrada en els refugis antiaeris i el bombardeig de València durant la Guerra Civil. Aquesta inclourà l'entrada al refugi consistorial i al del carrer dels Serrans, acabat d'inaugurar. Hi haurà dos torns, a les 10 i a les 12 hores, amb 20 persones com a màxim en cadascuna d'elles. Cal fer una reserva telefònica mitjançant el número 962081390.

La segona visita guiada se centrarà en la muralla àrab. Començarà a les 10 i a les 12 hores a les Torres dels Serrans i arribarà a la Galeria del Tossal. Les reserves per a aquesta visita s'han de fer a través del telèfon 962084173. Amb aquest mateix número es pot reservar plaça per a altres tres visites guiades diferents: la de la Valentia romana i la seua evolució urbana –des del centre urbà de la ciutat romana s'explicarà la seua fundació i la seua evolució històrica a través de restes arqueològiques–, la de les Torres dels Serrans i el seu context urbà –per a explicar la història urbana de la ciutat durant els segles XIII, XIV i XV– i la de les Torres de Quart –per a reflexionar sobre el patrimoni històric de la ciutat–. En totes elles els horaris de les visites seran les 10 i les 12 hores i estaran disponibles per a un màxim de 20 persones per visita.

Una altra visita guiada preparada per a dimecres és la dels animals inanimats, que des de la Porta de la Mar recorrerà l'anell ciclista per comprovar de primera mà la iconografia animal d'edificis, escultures i monuments. Aquesta visita, també per a un màxim de 20 persones, es farà a les 19 hores, tindrà una durada de 90 minuts i caldrà reservar plaça prèviament al telèfon 962084313.

En paral·lel a les visites guiades, i de forma excepcional, a la Llotja s'oferiran de forma gratuïta 150 audioguies en tres torns: a les 11, a les 13 i a les 17 hores. Estaran disponibles en valencià, castellà, anglés, francés, italià i rus.

next