Diari La Veu del País Valencià
El PSPV demana al PPCV que o faça un Cifuentes de la investigació del finançament

El portaveu del PSPV a les Corts, Manolo Mata, ha demanat al PPCV que no “embolique la situació” llançant acusacions sobre possibles maniobres d’obstrucció a la investigació portada a terme pel jutjat número 21 de València al voltant del finançament dels partits que governen el País Valencià. Per això ha comparat l’estratègia dels populars valencians amb la de la seua companya madrilenya de partit a l’hora de defensar-se de les acusacions d’haver obtingut un màster universitari de forma fraudulenta.

“Seria desitjable que el PPCV no embolique la situació fent un Cifuentes; tot implicant la policia i els jutges. Les coses són més senzilles que això. La Conselleria va autoritzar la prova pericial. Els perits exigeixen una provisió de fons. Això està molt bé quan és una part privada. Però, quan és una conselleria, només es liquida contra factures. I el jutjat no va trobar cap perit que vulguera esperar-se a acabar el seu treball. Parlem d’una pericial de 2.000 euros. No és multimilionària. I va ser autoritzada com se n’autoritzen la immensa majoria”, ha explicat Mata abans de garantir que “la consellera compareixerà per a donar tota mena d’explicacions”.

  • Manolo Mata: “Seria desitjable que el PPCV no embolique la situació fent un Cifuentes; tot implicant la policia i els jutges”.

Respecte de les “pressions polítiques a la policia i als jutges” denunciades per la diputada Eva Ortiz, Mata ha afirmat que “són d’unes altres èpoques” i que en aquest cas “ningú no ho ha fet”. El síndic socialista ha qualificat la investigació d'”impoluta”, però, “com que ha acabat d’una manera que no agrada al PPCV, ara volen fer un Cifuentes”.

Mata ha defensat una actitud prudent a l’hora d’exigir responsabilitats als assenyalats al sumari. En el cas de l’exalcalde de Gandia i assessor de Ximo Puig en Presidència, José Manuel Orengo, Mata ha recordat que “no hi ha cap imputació, sinó una sol·licitud d’un expedient per part d’un jutjat de quan era alcalde”.

El síndic socialista ha contextualitzat l’actitud del seu partit: “Quan el jutjat de Gandia diga si hi ha algun imputat hi prendrem decisions. En Alacant, el PSPV ha demanat a l’alcalde que se’n vaja quan s’ha obert judici oral per dos casos no relacionats amb la corrupció”.

Comparteix

Icona de pantalla completa