Compromís reclama a la UMH que "esclarisca les irregularitats" sobre la relació amb el director del màster de Cifuentes

La petició de documentació registrada per la diputada Marian Campello inclou la còpia íntegra de la tesi doctoral de Francisco Camps
/ València
17 abril 2018 01:00h
Enrique Álvarez Conde ha format part de múltiples tribunals de selecció de la Universitat Miguel Hernández.

La diputada del grup parlamentari Compromís, Marian Campello, ha registrat en les Corts una sèrie de peticions de documentació i preguntes parlamentàries sobre la relació de la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH) amb el director de l'Institut de Dret Públic de la Universitat Juan Carlos I, Enrique Álvarez Conde.

Segons explica Campello, "Álvarez Conde és el director del polèmic màster de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, i a la vegada, segons hem conegut gràcies a informacions periodístiques, ha format part de múltiples tribunals de selecció de la Universitat Miguel Hernández". "Considerem injustificable la presència constant d'Álvarez Conde en els processos de selecció de professorat de la Miguel Hernández, mentre que en la veïna Universitat d'Alacant i en la resta d'universitats públiques del territori valencià hi ha departaments de Constitucional prestigiosos amb què s'haguera pogut comptar per a realitzar els processos de selecció", assegura la diputada.

"Tots els detalls al voltant d'aquest cas fan molt mala olor; Álvarez Conde és parella de la catedràtica de Dret Constitucional de la UMH Rosario Tur, una de les docents que qualificà amb un excel·lent a Cristina Cifuentes en una assignatura que es va impartir abans que la presidenta de Madrid es matriculara al màster", denuncia Campello, i afegeix que "Álvarez Conde va examinar la seua parella, Rosario Tur, en el tribunal que la nomenà catedràtica a la UMH, situació que seria il·legal i ja s'investiga en aquesta universitat d'Elx".

Segons conta Campello, "Rosario Tur també va ser part del tribunal que qualificà la tesi doctoral de l’expresident de la Generalitat Francisco Camps, a la UMH, un procés que també presenta molts dubtes". "A més, les institucions públiques valencianes sota el manament del PP van encarregar a Álvarez Conde un seminari i una publicació", assegura la diputada.

És per això que entre la bateria de peticions de documentació de Compromís sobre aquest cas també s'inclou la còpia íntegra de la tesi doctoral de Francisco Camps, els pagaments dels treballs encarregats a Álvarez Conde i la relació de factures, convenis, treballs d'assessorament i seminaris i el seu cost econòmic realitzats entre la Generalitat, les Corts o els seus òrgans estatutaris i la Universidad Rey Juan Carlos de Madrid.

"Estem davant d'un creuament d'interessos entre dues universitats que foren fundades sota governs del PP que ha de ser esclarit", diu Campello. "És injustificable que s'usen les universitats públiques amb objectius polítics i personals obscurs que afonen la seua credibilitat", sentencia la diputada.

next