Diari La Veu del País Valencià
El director de l’Agència Antifrau: La prescripció és una institució molt diabòlica en l’àmbit de la corrupció

El presumpte finançament irregular de PSPV i Bloc continua en el punt de mira. L’últim a expressar-se sobre aquest assumpte ha sigut el director de l’Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau del País València, Joan Antoni Llinares. “La prescripció és una institució molt diabòlica en l’àmbit de la corrupció. S’han d’allargar els terminis en els casos de corrupció”, ha expressat aquest matí a les Corts Valencianes després de presentar la memòria anual de l’agència que dirigeix, tot i que no és la primera vegada que aporta el seu punt de vista en aquest escàndol, ja que a través de les seues xarxes socials havia publicat la seua postura prèviament.

Així, Llinares considera que la preinscripció no ha de lliurar cap partit polític de la seua responsabilitat política davant casos de corrupció. “La prescripció impedeix la condemnació, però no absol el partit implicat. Per tant, han de tornar els diners”. A més a més, per a Llinares és essencial que no hi haja “cap màcula de dubte sobre la gestió pública” del govern del Botànic. Però, sobretot, ha constatat que “açò val per a aquest últim cas que ha eixit a la llum” i també per als que s’estan investigant.

El director d’aquesta agència pionera al País València ha reconegut que ell també se sorprenia davant les grans campanyes polítiques de fa deu anys: “Les campanyes electorals d’aquells anys eren brutals. Jo em preguntava: ‘D’on trauen tants diners les formacions polítiques?’. Ara s’està comprovant tot”. Com a membre d’una entitat que busca posar fi a les pràctiques corruptes, ha recordat que les formacions polítiques tenen “una responsabilitat ètica i moral amb la societat” i que, per tant, ha d’examinar les qüestions en les quals es troben implicats.

Comparteix

Icona de pantalla completa