Diari La Veu del País Valencià
Més de 144 empreses catalanes han traslladat la seu social al País Valencià en 2018

Un total de 252 empreses, 144 d’elles procedents de Catalunya, van traslladar la seu social al País Valencià durant el primer trimestre de l’any segons una estadística mercantil del Col·legi de Registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles d’Espanya. Amb les 88 societats que se’n van anar fora de Catalunya de gener a març, el saldo d’entrades i eixides d’empreses queda establit en +164, el segon millor resultat registrat entre totes les autonomies, tan sols superat per Madrid (+771).

Així mateix, el ritme de constitució de noves societats va disminuir un 3% a l’estat espanyol durant el primer trimestre en relació al mateix període de l’any anterior, mentre que al País Valencià el descens va ser significativament menor (-0,8%). Amb 3.286 operacions comptabilitzades, ocupa el quart lloc en la classificació autonòmica, tan sols superada per Madrid, Catalunya i Andalusia. A tot l’Estat es van crear 27.639 noves societats mercantils durant els tres primers mesos de l’any.

El nombre d’empreses que s’han vist immerses en concursos de creditors durant el primer trimestre de l’any va ascendir a 151 al País Valencià, un 4,1% més que en el mateix període de 2017. En aquest cas, l’augment contrasta amb el descens mitjà registrat a l’Estat, que mostra una caiguda del 4,2%, amb un total de 938 concursos inscrits. Amb aquests números, el País Valencià va ocupar la tercera posició en nombre de concursos declarats, per darrere tan sols de Catalunya i Madrid.

Pel que fa a l’extinció de societats, el País Valencià va registrar un increment del 4,1%, de manera que es va establir com la huitena regió que més va pujar en aquest apartat, amb un total de 1.132 societats extingides.

Comparteix

Icona de pantalla completa