Diari La Veu del País Valencià
Els versos de Marc Granell es converteixen en un espectacle musical

La Diputació de València retrà homenatge al poeta Marc Granell (València, 1953) per a commemorar les cinc dècades d’ofici amb un espectacle musical a partir dels versos de l’autor valencià.

La història de Marc Granell és la de la primera generació de poetes que, amb l’arribada de la Transició, van establir les bases de la moderna poesia en valencià. Entre ells, Granell va destacar per la generositat i la dedicació a la difusió i la creació d’un nou llenguatge poètic afí al seu temps, ha destacat la Diputació en un comunicat.

Per això, la corporació celebrarà els 50 anys de compromís amb la poesia en un acte que tindrà lloc el proper dijous 19 d’abril a les 19 hores a la Sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural la Beneficència i que comptarà amb la presència del diputat de Cultura, Xavier Rius, i la responsable de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà.

Els versos de Marc Granell sonaran en la veu i la música de l’Orfeó Valencià Infantil, dirigit per Josep Lluís Valldecabres, i en la de Francesc Anyó i Borja Penalba, així com en la de Xavier Copado. A més, hi participaran poetes com Jaime Siles, Lluís Roca i Begonya Pozo, al costat d’intèrprets com Verònica Andrés, Jordi Ballester i Marina Vinyals, que recitaran també alguns dels seus poemes en combinació amb materials produïts per Poètica 2.0.

La Diputació de València, a través de la Institució Alfons el Magnànim, va publicar el passat mes de novembre l’obra completa de Granell. A més a més, Borja Penalba i Francesc Anyó van oferir diversos recitals a diferents poblacions amb poemes de Granell musicats per a divulgar l’obra del poeta.

Marc Granell (València, 1953) és autor, entre d’altres, de poemaris com Llarg camí llarg (1977), amb el qual va aconseguir el Premi Estellés; Materials per a una mort meditada (1980); L’illa amb llunes (1999), o Tard o d’hora (2006). També ha dirigit col·leccions literàries i revistes i s’ha encarregat de difondre amb les seues traduccions l’obra d’autors com Vicent Andrés Estellés.

Comparteix

Icona de pantalla completa