Diari La Veu del País Valencià
EUPV repta a Fabra a fer públics els resultats complets de la sanitat privada
RedactaVeu / València.

La diputada autonòmica d’EUPV, Marina Albiol, ha declarat hui que fins que no es facen públics totes i cadascuna de les dades de facturació de la sanitat privatitzada així com els continguts de les comissions mixtes de seguiment no es pot saber si aquest model és més barat. De fet, ni tan sols sabem els resultats de totes les liquidacions anuals perquè el Consell no les ha tancat encara, la qual cosa és un escàndol majúscul”. “En realitat, tot el que conta Fabra sobre els departaments sanitaris privatitzats és un conte, no ens creiem ni una paraula”, ha afegit. Albiol ha recordat que el conseller de Sanitat va confessar en una resposta parlamentària que les liquidacions del Departament de Salut d’Alzira des de 2007 “estan pendents d’un tancament definitiu, ja que inclouen aspectes que s’estan abordant en les respectives comissions mixtes”.

Albiol ha qualificat “d’increïble” que l’oposició no puga accedir a pràcticament cap documentació de les comissions mixtes. “Per exemple –ha explicat la parlamentària d’esquerres- la correcta execució del Pla d’Inversions anual es fa a través del comissionat. Segons els Plecs de Contractació, les tasques de la Comissió Mixta de Seguiment són el seguiment, la vigilància i el control de l’execució del contracte d’acord amb allò especificat en l’Avantprojecte d’Explotació i Plec de Prescripcions Tècniques”.

“L’opacitat extrema que el PP valencià ha instaurat respecte als hospitals privats és extremadament sospitosa i provoca que absolutament ningú, més enllà de les pròpies empreses i la Conselleria de Sanitat, pot conèixer els resultats d’aquests departaments”, ha declarat la diputada autonòmica.

Comparteix

Icona de pantalla completa