Diari La Veu del País Valencià
L’Orquestra de València celebra el 75é aniversari amb el seu debut al Palau de la Música Catalana

L’Orquestra de València debuta aquest dimarts, amb el tenor peruà Juan Diego Flòrez, al Palau de la Música Catalana, a Barcelona, on interpretarà amb la direcció de Riccardo Minasi un programa amb cèlebres obertures i àries de Mozart, Gluck, Donizetti, Massenet i Verdi.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, i el director del Palau, Vicent Ros, assistiran a aquest concert que per a Tello suposa que l’Orquestra de València (OV), en el seu 75é aniversari, “torne a eixir de la nostra terra després del seu concert, fa dotze anys, a l’Auditori de la Ciutat Comtal i, a més, per a actuar i debutar amb el tenor Juan Diego Flòrez que tant ens va meravellar l’any passat i en un lloc tan emblemàtic com és el Palau de la Música”.

La regidora ha manifestat que “des que vaig assumir la Presidència del Palau, donar major visibilitat a l’Orquestra de València així com incrementar els seus recursos ha sigut una de les actuacions a les quals més esforços he volgut dedicar”. El futur del Palau de la Música, ha manifestat Tello, “implica visibilitzar l’Orquestra, no sols de portes cap a dins, sinó també a l’exterior”. En aquest sentit, l’última vegada que la formació simfònica valenciana va eixir del País Valencià va ser el 2010, en la gira que va realitzar per les localitats alemanyes de Ludwishaffen-Manhheim i Stuttgart. Prèviament, el 2008, l’Orquestra va visitar les ciutats de Praga i Linz.

Durant aquest any, la formació simfònica municipal està celebrant els seus 75 anys d’història. Justament va ser un director català, el mestre Joan Lamote de Grignon, qui en 1943 va fundar l’OV, aleshores coneguda amb el nom d’Orquestra Municipal de València. Al llarg d’aquestes més de set dècades, l’OV havia visitat dues vegades el Teatre Liceu de Barcelona i dues més l’Auditori Municipal, però aquesta és la primera que actua en el modernista Palau de la Música Catalana

D’aquesta manera, l’OV interpretarà les obertures de les òperes La clemenza di Tito i Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart i de l’òpera Alzira de Giuseppe Verdi, així com el ballabile ‘La Primavera’ de l’acte III de I Vespri Siciliani, també de Verdi. Amb Juan Diego Flòrez es podrà escoltar àries de La flauta màgica i Il re pastore de Mozart, Orfeu i Eurídice de C.W. Gluck, L’assetjament de Calais i Lucia di Lammermoor de Gaetano Donizetti, Manon i Werther de Jules Massenet i Rigoletto i La traviata de Giuseppe Verdi.

Comparteix

Icona de pantalla completa